27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Alibunar Društvo Južni Banat Vesti

Opština Alibunar podelila sugrađanima maske i rukavice

Opština Alibunar deo budžetskih sredstava opredelila je za nabavku zaštintne opreme, maski i rukavica, koje su pored zaposlenih u Javnoj upravi podeljene i ostalim sugrađanima.

Akcija raspodele zaštitnih masakih krenula je iz sela Lokve ,kao najvećeg naseljenog mesta, maske i rukavice podeljene su svim meštanima a iz opštine najavljuju da je ovo samo početak.

Zaštita poljoprivrednika važna je u danima prolećne setve a sada se posebna pažnja obraća s obzirom na pandemiju koja vlada.

Na najstarije obraća se posebna pažnja,od volontera,lekara ,prvih komšija pa i do samih čelnika mesta:

Pored toga preduzimaju se i sve ostale dezinfekcione mere u samoj opštini.

Nisu se gradjani Alibunara oslonili samo na donacije već su se i sami organizovali,naime Udruženje žena iz Banatskog Kralovca samoinicijativno je krenulo sa šivenjem i podelom pamučnih maski a razmatra se mogućnost angažovanja većeg broja žene,posebno onih koje su se time nekada bavile a u medjuvremenu ostale bez posla.

Related posts

Vučić obišao Beograd na vodi: Kula Beograd će biti novi simbol cele Srbije

Nikoleta Dragaš

Više od 16 miliona dinara za sportski budžet u Beloj Crkvi

Ivana Bogdanovski

Predsednik PS, Vulin: Nije sramota biti bolestan, sramota je što se svi mi pravimo da su gadosti terapijske zajednice lista Danas normalne

Aleksandra Miloševska

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija