19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

457 zaraženih virusom, registrovana 73 nova slučaja COVID 19! Tri osobe preminule u 24h

U Republici Srbiji su do 15 časova 26. marta 2020. godine registrovano je ukupno 457 potvrđenih slučaja COVID 19.

 

Do 15 časova 26. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U toku dana preminula je jedna osoba hospitalizovana u “Dragiša Mišović”, a tokom noći preminula su još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen COVID-19.

U pitanju je K.S. (1940.) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS. On se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktori su uložili maksimum tokom njegovog lečenja. Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga je ženska osoba P.B. (1958.) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak došlo do letalnog ishoda. Hronično je lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

Related posts

“Eko-Tamiš” – uspešan projekat Srbije i Rumunije

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin: Modernizacijom postojećih sredstava Vojska Srbije pametnije koristi budžetska sredstva i povećava svoje sposobnosti

Nikola Toadjer

Ministarka Mihajlović sa Novakom o novom ugovoru o gasu

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija