25. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Vesti

Volonteri u Sefkerinu

Istog trenutka po uvođenju vanrednog stanja, svi saveti mesnih zajednica Opštine Opovo organizovali su kol centre i volonterske službe u okviru Crvenog krsta Opovo, čiji je zadatak da obilaze i pomažu staračka domaćinstva i socijalno ugrožene porodice.

Komadant opštinskog kriznog štaba predsednik opštine dr Zoran Tasić, danas je zajedno sa volonterima iz Sefkerina obišao desetak domaćinstava kojima su uručeni paketi koji su finansirani sredstvima mesnih zajednica, kao i dobrovoljnim prilozima.

Volonterka i predsednica Saveta mesne zajednice Sefkerin Kristina Krunić ističe da je njihova volonterska služba dostupna građanima svakodnevno.

„Onog trenutka kad je proglašeno vanredno stanje u državi Mesna zajednica Sefkerin se organizovala i prijavila Crvenom krstu Opovo za volontiranje. Trenutno je deset volontera u Sefkerinu, obilazimo sve ugrožene meštane našeg sela, a prioritet su nam ljudi preko 70 godina i koji ne mogu da se kreću. Svakodnevni ih obilazimo, idemo u nabavku osnovnih namirnica, po lekove u apoteku, plaćamo račune. Dali smo im naše brojeve telefona, privatne brojeve, kao i broj mesne zajednice koji je non-stop dostupan, takođe telefon Crvenog krsta i kabineta predsednika opštine, i šta god im bude bilo potrebno mogu da se prijave, a mi ćemo u što kraćem roku izaći na teren i pokušati da im pomognemo“, poručila je Krunić.

Telefon Mesne zajednice Sefkerin je 013/2684-103, Crvenog krsta Opovo 013/682-143 i Centra za pružanje informacija za pomoć građanima 013/682-443.

Inače, pored paketa pomoći koje su u prvom trenutku organizovali lokalna samouprava i mesne zajednice, uskoro će se ova akcija u velikoj meri proširiti jer su prikupljena značajna sredstva tokom humanitarne akcije i donacijama privrednih subjekata iz naše opštine, kao i sredstvima koja sleduju na osnovu odluke Pokrajinske vlade.

Related posts

Novosadska TV i VTV osudile napad na Milicu Dakić ni novinarku Informera

Mica Milakov

PKS: Instrukcije za izdavanje dozvola za kretanje tokom policijskog časa

Mica Milakov

Svetski dan radija. Sledeće godine Radio Pančevo slavi 40. rođendan !

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija