18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić obišao volontere u Štark Areni

Beograd je najveće zarište virusa korona, a zatim Niš i Valjevo, izjavio je danas predsednik Aleksandar Vučić i dodao da će država gledati da uskoro izađe s novim merama za ta tri grada.

“Beograd je ubeljivo najveće žarište, zatim Niš i Valjevo. Kikinda je bila s početka najveće žarište, i dalje imamo troje ili četvoro lica iz tog grada u teškom stanju”, rekao je Vučić novinarima u Štark areni.

Danas prvi put očekujemo dramatični skok zaraženi
Predsednik Srbije Aleksandar izjavio je da će danas prvi put broj zaraženih koronavirusom u Srbiji biti dramatično veći zbog, kako je rekao, većeg broja testiranih građana.

Vučić je kazao da je od juče testirano više od 260 osoba i da će u toku dana biti testirano oko 500 građana.

Nisu nam problem testovi već laboratorije
Predsednik Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbiji nisu problem testovi za korona virus, već je pitanje koliko testova mogu da iznesu laboratorije.

Vučić je, upitan da li će privatne bolnice u pitanju biti uključene u borbu protiv korona virusa, rekao da je jedna bolnica trenutno prihvaćena da pomogne zdravstvenom sistemu Srbije.

Sa Kinezima dogovorena laboratorija za veći broj testova
Predsednik Aleksandar Vučić je preneo danas da je sa ekspertima iz Kine dogovoreno da se postavi jedna velika laboratorija, u kojoj će moći da se uradi 2.000 testova dnevno.

Vučić je ponovio da je danas ubedljivo najteži dan, sa najviše testiranih, a da će sutra biti i još mnogo gori.

Sajam olakšava posao
Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je Beogradski sajam izabran za lakše obolele od korona virusa, po savetu kineskih stručnjaka, jer je lokacija koja olakšava posao.

Vučić je rekao da je proteklih dana bio suočen sa pitanjem mnogih političara i ministara, ponajviše iz sopstvene stranke, koji su pitali o stanju na Sajmu, gde će biti smešteni pacijenti oboleli od korona virusa sa lakšom kliničkom slikom i tražili da se ljudi smeste u hotele, ali je dodao da je sajam, na savet kineskih stručnjaka, uzet jer olakšava ceo posao.

Zahvalnost volonterima koji pokazuju solidarnost i hrabrost
Predsednik Aleksandar Vučić zahvalio je danas volonerima koji u Štark Areni rade na pakovanju paketa pomoći za 173.000 penzionera u Beogradu, sa primanjima manjim od 30.000, ističući da je to ogromna pomoć za te ljude.

“To je velika pomoć, taj broj od 173.000, je 9,8 odsto ukupnog broja penzionera na nivou cele Srbije”, rekao je Vučić novinarima.

Penzioneri ne izlazite napolje,neodgovoran predlog SzS
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas penzionere da ne izlaze napolje i ocenio da je predlog SzS da se omogući penzionerima da šetaju jedan sat dnevno vrlo neodgovoran.

Na pitanje novinara kako komentariše predlog SzS da se penzionerima omogući da u periodu od 18 do 19 časova mogu da šetaju ulicama, Vučić je rekao:

“Molim penzionere dan ne izlaze nigde i da ne slušaju ničije predloge. Neću nijednu reč da kažem, ali ako dragi penzioneri poslušate te predloge neće nam biti dovoljni kompletno Lešće, Novog groblje, Centralno i Bežanijsko groblje, biće malo groblja da primi sve nas, ako se takvi savetu budu slušali”, poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug

Related posts

Predsednik Vučić razgovarao sa generalnim tužiocem Ruske Federacije Jurijem Čajkom

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić i Lajčak “u četiri oka” na Bledu

Zorana Stekovic

Pančevo obezbedilo sredstva za novac za odvodnjavanje. Poslata dokumentacija za konkurs u APV.

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija