28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Južni Banat Kovačica Vesti

Kovačica: Topli obroci za socijalno ugrožene i osobe starije od 65 godina

Opština Kovačica među prvima je uvela obroke solidarnosti za osobe starije od 65 godina i socijalno ugrožene kojima se topli obroci svakodnevno isporučuju na kućnu adresu.
Volonteri iz Kovačice i sedam okolnih sela svakodnevno raznose tople obroke socijalno ugroženim i starijim osobama koje zbog propisanih mera ne mogu da izlaze iz svojih domova.

Besplatni obroci pripremaju se u rekreativnom centru Relaks, trenutno pretvorenom u narodnu kuhinju.

“Da bi im volonteri doneli obrok solidarnosti na kućnu odresu potrebno je da građani pozovu kol centar dan ranije do 14 časova i prijave se za obrok”, saopštio je Milan Garašević, predsednik opštine Kovačica.

U svakom naseljenom mestu opštine Kovačica otvoren je kol centar, a volonteri pored isporuke obroka nabavljaju najstarijim meštanima lekove i hranu iz prodavnice.

“Pomoć je namenjena osobama starijim od 65 godina i onima koji iz nekog razloga nisu u mogućnosti da napuštaju domove, a u akciju je uključeno tridesetak volontera”, izjavio je Adam Jonaš, predsednik Saveta MZ Kovačica.

Related posts

Vučić i Van Rompej o Srbiji i Evropskoj uniji

Nikoleta Dragaš

Đurić: Srbi na KiM neće biti Hotijevi taoci

Mica Milakov

HEROJ : Radnik Higijene pokušao da spase jutrošnje žrtve napada psa, pa se srušio zid na njega!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija