29. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Žene u Kovinu pritekle u pomoć

Žene sa teritorije opštine Kovin, kako bi pomogle svojim sugrađanima, počele su da šiju maske od pamuka. Na poziv Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Kovin ukupno 14 žena svojim mašinama sašiće maske od pamuka.

Ovih dana vredne, starije sugrađanke provode svoje dane kod kuće šijući maske za građane. Ukupno 14 žena iz 4 udruženja: ,,Vredne ruke Kovina“ ( 6), Aktiv žena 1.MZ (2), Šumarak 2 (3) i ,,Veliko hrabro srce“ iz Malog Bavaništa (3). Opštinski štab je obezbedio i dostavio sav potreban materijal.

,,Ja sam dobila materijal od kojeg sam sašila 23 maske, a ostalo mi je jos 11. Moja članica će takođe danas sašiti oko 20-ak. Uskoro krećemo s novom turom“, rekla je Snežana Cvetković, predsednica Aktiva I MZ. Maske su obezbeđene najpre za volontere koji dezinfikuju ulice, a ova tura biće distribuirana u zdravstvenim ustanovama.90561322 146229430048529 1411245482310631424 n

Naš radio posetila je danas Slavica Uršli iz Udruženja žena „Šumarak 2“ , a ujedno i jedina koja ne pripada ugroženoj grupi. Ona je naglasila da sve članice ova 4 udruženja vredno rade i da je najavljeno da će im uskoro stići novi materijali. Tri članice iz Udruženja ,,Šumarka 2″ sašilo je oko 100, ali kao i ostale neće stati na tom broju, jer žele da pomognu. Prema njenim rečima poslednja tura bila je za medicinsko osoblje. Slavica Uršli apeluje na sve sugrađane da ukoliko mogu ostanu u svojim domovima, a ako izlaze da obavezno stave masku.

Related posts

Predsednik Vučić se obratio mladima: Maštajte, vredno radite i ostvarujte svoje snove

Aleksandra Miloševska

Pioniri OFK “Vršac” savladali temišvarski “Banatul”

Nikoleta Dragaš

Ministar Vulin sastao se ambasadorom Kube

Bojana Kecic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija