28. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Volonterski centar u Beloj Crkvi za starije od 65 godina

Nakon uvođenja vanrednog stanja u Srbiji zbog korona virusa i mere ograničenog kretanja za starije od 65 godina, Opština Bela Crkva u saradnji sa Crvenim krstom organizovala je volonterski centar koji svakodnevno snabdeva naše najstarije sugrađane osnovnim životnim potrepštinama.

Štab za vanredne situacije opštine Bela Crkva u stalnom je zasedanju, sprovode se sve mere Vlade Republie Srbije u cilju sprečavanja širenja virusa Covid-19 i zaštite zdravlja svih naših meštana, rekao je sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Bela Crkva, Vladimir Radonjić.

„Volonterski centar organizovali smo tako da je svaki par volontera dobio 2 ili 3 domaćinstva sa kojima su stalno u kontaktu i odnosi im hranu i ostale potrepštine za njihov dom. Svi naši sugrađani koji su se javili Kol centru snabdeveni su na osnovu njihovih potreba. U našim naseljenim mestima, predsednici Saveta Mesnih zajednica organizovali su volontere koji snabdevaju naše najstarije sugrađane, svako u svom selu“ – dodao je Radonjić.

Kontakt telefoni Kol centra opštine Bela Crkvu su 013/853-326 i 013/851-346.

U volonterskom centru su uglavnom mladi Belocrkvani koji su spremni da u svakom trenutku pomognu starijima, jer, kako kažu – najbitnije je da se poštuju mere ograničenog kretanja, da penzioneri ostanu u svojim kućama, a na mladima je da im pomognu i donesu ono sve što im je potrebno.

Dostavu lekova i propisane terapije starijima od 65 godina vrši služba Doma zdravlja „Bela Crkva“, a svi kojima je su potrebni lekovi i pomoć mogu se javiti na tel 851-254 i 851-519.

Još jednom apelujemo na sve stanovnike opštine Bela Crkva da se pridržavaju svih mera Vlade Republike Srbije, a posebno se to odnosi na one starije od 65 godina, u cilju zaštite i očuvanja zdravlja svih nas.

Related posts

MELJU: Rukometaši Dinama zabeležili 19. pobedu u nizu

Mica Milakov

Podizanje penzija uz posebna ovlašćenja i dostava na kućnu adresu

Nikoleta Dragaš

KK “Mladost” iz Omoljice u Drugoj srpskoj ligi

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija