19. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Odgovorno u Pančevu, dezinfekcija svih javnih prostora i zdravstvenih ustanova

Gradski štab za vanredne situacije u Gradu Pančevu zasedao je jutros i usvojene su nove mere koje su u nadležnosti lokalne samouprave kojima se preciznije organizuje funkcionisanje grada u vreme vanrednog stanja. Između ostalog, dogovoreno je sa preduzećem “Panonija” iz Pančeva da se pokrene proizvodnja razblažene koncentracije natrijum hipohlorita, koji će da se koristi od sutra za dezinfekciju javnih trgova, javnih ulica i za dezinfekciju ulaza.

JKP “Higijena” je u prethodnih nekoliko nedelja preduzela sve mere kako bi očistila i oprala sve ulice i javne površine u gradu. U prethodnoj nedelji su detaljno oprane sve ulice u Pančevu i to je bio prvi korak s obzirom na činjenicu da je danas postignut dogovor s pančevačkom „Panonijom“ da se pokrene proizvodnja natrijum hipohlorita za potrebe dezinfekcije javnih površina.

“Ono što je Grad danas odradio to je da je postignut dogovor sa privrednim subjektom “Panonija” iz Pančeva o proizvodnji razblažene koncentracije natrijum hipohlorita. koji ćemo da koristimo počevši od sutra za dezinfekciju javnih trgova, javnih ulica i za dezinfekciju ulaza” rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik

Direktor Higijene Aleksandar Stevanović, rekao je da se odmah , čim su stigle koncentracije natrijum hipohlorita, krenulo dezinfekciju javnih objekata.

“Krenućemo od bolnice, nastavićemo sa Domom zdravlja, Zavodom za javno zdravlje, pa ćemo onda preći na sve ostale objekte javne namene, a uspostavili smo i kontakt i saradnju sa upravnicima u stambenim objektima kojima ćemo podeliti i natrijum hipohlorit kojim će oni raditi dezinfekciju ulaza” dodao je Stevanović.

Od utorka je najavljeno iz „Panonije“ da stiže veću količinu natrijum hipohlorita sa kojim će se cisternama krenuti da dezinfikujemo sve ulice na teritoriji grada Pančeva i to će biti redovna aktivnost dokle god je na snazi vanredno stanje.

 

Related posts

Mesec solidarnosti: Brojne aktivnosti u Crvenom krstu

Nikoleta Dragaš

Ministru odbrane Aleksandru Vulinu uručen počasni letački znak pilota

Jasmina Petkovic

GO SNS Šabac zahvalio Šapčanima na poverenju

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija