Foto: Tanjug

ZAGREB – Zemljotres jačine 5,3 stepeni pogodio je jutros u 6.23 Zagreb, a potom je usledio još jedan jačine pet stepeni javlja Evropsko-mediteranski seizmološki centar.

Epicentar potresa bio je sedam kilometara severno od Zagreba na dubini od deset kilomatara.

U zemljotresu u ZG oštećena pravoslavna crkva

U snažnom zemljotresu koji je jutros pogodio Zagreb ostećena je i Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg na Cvetnom trgu, a povređenih nema, objavljeno je na sajtu Srpske pravoslavne crkve uz neoliko fotografija oštećenog hrama.

Ðakon Dragan Radić je za Informativnu službu SPC rekao da među sveštenicima SPC i članovima njihovih porodica nema povređenih.

Porodilje s bebama u naručju ispred bolnice posle potresa

Dva snažna zemljotresa koja su jutros pogodila Zagreb izazvala su veliku štetu i strah među građanima, a porodilje iz porodilišta Petrove bolnice istrčale su napolje na ulicu, javlja HRT.

Na području Zagreba nakon jutrošnjih potresa ima zatrpanih osoba, javlja agencija, pozivajući se na saznanja iz zagrebačke vatrogasne stanice.

“Dobili smo prijavu o urušavanju zgrade u Ðorđićevoj 13. Ekipa hitne pomoći je izašla na teren i našla teško povređeno dete koje više nije pokazivalo znake života”, rekao je direktor Zavoda za hitnu medicinu Žarko Rašić.

ZG: Posle zemljotresa ima zatrpanih osoba
Na području Zagreba nakon jutrošnjih potresa ima zatrpanih osoba, javlja Hina pozivajući se na saznanja iz zagrebačke vatrogasne stanice.

Dva snažna potresa, prvi jačine 5,3 i drugi jačine 5,0 stepeni pogodila su jutros Zagreb i izazvala štetu na zgradama.

U zemljotresu oštećena i Zagrebačka katedrala

Dva snažna zemljotresa pogodila su jutros Zagreb, a znatna šteta nanesena je i Zagrebačkoj katedrali.ž

Sa južnog tornja otpao je vrh na kome se nalazi krst i oštetio krov Nadbiskupskog dvora, koji je pretrpeo još veću štetu nego katedrala, prenosi zagrebački Večernji list.

MUP HR građanima: Ostanite napolju, držite razmak

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske građanima Zagreba jutros je poručeno da izađu napolje i da ne budu u grupama zbog opasnosti od korona virusa.

Građani su pozvani i da koriste zaštitne maske i čekaju dalja uputstva seizmologa.

Zemljotres koji je pogodio ZG osetio se i u Sloveniji

Snažan zemljotres koji je jutros pogodio Zagreb osetio se u gotovo celoj Sloveniji.

U Dobovi, slovenačkom pograničnom gradu, oko 25 kilometara od Zagreba, čula se glasna tutnjava i stvari su padale sa polica, prenosi agencija STA.