4. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Epidemiolog dr Snežana Medić u emisiji “Lice nacije”

Gošća emisije „Lice nacije“ bila je dr Snežana Medić, epidemiolog i član Pokrajinskog kriznog štaba. Sa njom smo razgovarali o trenutnoj situaciji, kao i merama opreza da bismo i iz ove situacije izašli kao pobednici.

Prema svim saznanjima kojima raspolažemo, dr Snežana Medić gostujući u emisiji Lice nacije rekla je da je korona virus došao iz Azije, odnosno Narodne republike Kine. On je, kako je navela, nastao u Kini, tada je prešao sa životinje na ljude. Prvi krug obolelih bili su posetioci pijace u Vuhanu, pokrajine Hubej.

Dr Snežana Medić, govorila je i o trenutnoj situaciji, kao i o merama opreza i kako se ponašati da bismo zaštitili sebe i druge. Podsetila je ljude da ne bi trebalo da odmah idemokod lekara ako osetimo neke od simptoma, nego da nazovemo nadležne službe i posavetujemo se sa njima. Nošenje maske je obavezno u epidemiji korona virusa, ali mnogi ne znaju pravilno da je koriste.

Dr Snežana Medić rekla je i da su svi zdravstveni radnici zauzeti i da rade danonoćno, boreći se za celu naciju. Ovom prilikom apelovala je na sve da se pridržavaju propisanih mera i ostanu u svojim kućama. Naglasila je da nema mesta panici i da ćemo svi ovu situaciju prevazići ukoliko ostanemo ujedinjeni.

Related posts

“Dizelka” sklapa mozaik, stiglo novo pojačanje!

Mica Milakov

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Kada nestanu ideje ostane mržnja, kada nestane duha ostane pakost, kada umetnik postane službenik tajkuna, ne ostane ništa

Nikoleta Dragaš

Dunja Dragaš sigurnim koracima u školsku klupu

neca

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija