1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Epidemiolog dr Snežana Medić u emisiji “Lice nacije”

Gošća emisije „Lice nacije“ bila je dr Snežana Medić, epidemiolog i član Pokrajinskog kriznog štaba. Sa njom smo razgovarali o trenutnoj situaciji, kao i merama opreza da bismo i iz ove situacije izašli kao pobednici.

Prema svim saznanjima kojima raspolažemo, dr Snežana Medić gostujući u emisiji Lice nacije rekla je da je korona virus došao iz Azije, odnosno Narodne republike Kine. On je, kako je navela, nastao u Kini, tada je prešao sa životinje na ljude. Prvi krug obolelih bili su posetioci pijace u Vuhanu, pokrajine Hubej.

Dr Snežana Medić, govorila je i o trenutnoj situaciji, kao i o merama opreza i kako se ponašati da bismo zaštitili sebe i druge. Podsetila je ljude da ne bi trebalo da odmah idemokod lekara ako osetimo neke od simptoma, nego da nazovemo nadležne službe i posavetujemo se sa njima. Nošenje maske je obavezno u epidemiji korona virusa, ali mnogi ne znaju pravilno da je koriste.

Dr Snežana Medić rekla je i da su svi zdravstveni radnici zauzeti i da rade danonoćno, boreći se za celu naciju. Ovom prilikom apelovala je na sve da se pridržavaju propisanih mera i ostanu u svojim kućama. Naglasila je da nema mesta panici i da ćemo svi ovu situaciju prevazići ukoliko ostanemo ujedinjeni.

Related posts

Dodela stanova izbeglicama u Vršcu u prisustvu ministra Dačića i gradonačelnice

Jasmina Petkovic

Vučević: Pančevo – grad velikih investicija

Nikoleta Dragaš

Vučić obišao radove na Kuli Beograd

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija