20. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

U Srbiji 22 nova slučaja koronavirusa, ukupno 171

Foto: Pixabay

U Srbiji je do sada ukupno 171 obolela osoba od koronavirusa.

Vlada Srbije je dodatno pooštrila mere koje se odnose na sprečavanje širenja Kovida-19.

Obustavljen je javni gradski prevoz na teritoriji Srbije. Odluka stupa na snagu od 20 časova, i ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zaposlene.

Zabrana kretanja od 20 časova do 5 časova ujutru svakoga dana, izmenjena je za dan nedelju, tako da građani stariji od 65 godina mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova ujutru, radi kupovine namirnica u samoposlugama ili lekova u apotekama.

Spisak prodavnica koje će raditi nedeljom u tom periodu javno je dostupan na sajtu www.covid-19.rs kao i na sajtu Vlade Republike Srbije.

Za sve osobe mlađe od 65 godina, period zabrane kretanja menja se za subotu kada će kretanje biti zabranjeno od 20.00 do 3 časa ujutru.

Takođe, zabranjuje se rad svih objekata i lokala unutar tržnih centara izuzev samoposluga, prodavnica hrane i apoteka.

Zabranjuje se boravak u svim parkovima i na javnim površinama namenjenim za rekreaciju i sport, večeras od 20 časova.

Zabrana javnog okupljanja u zatvorenom prostoru pooštrena je tako da u zatvorenom prostoru ne može boraviti više od pet osoba.

Related posts

Ministar i predsednik PS-a Vulin: “Dara iz Jasenovca” je snimljena istine radi, ali i da naša deca nikada ne poveruju u laž kukavica i lažova kakav je Vajsberg

Vanja Vićentić

Vučić stigao u Belu kuću

Jelena Obradović

Vučić na taktičkoj vežbi “Odgovor 2021”

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija