27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Politika Vesti

Na Klinici za infektivne bolesti KCV od korona virusa se leči sedam pacijenata

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković izrazio je danas, u ime Pokrajinske vlade, saučešće porodici 59-ogodišnjeg pacijenta iz Kikinde koji je, od infekcije korona virusom, preminuo na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine (KCV).

Na konferenciji za novinare, održanoj u prostorijama Pokrajinske vlade, Gojković je rekao da je, tokom prethodne noći, na Kliniku za infektivne bolesti KCV primljen i jedan strani državljanin koji je u stabilnom opštem stanju.

„Pored njega, na toj klinici se trenutno nalazi još šest pacijenata od kojih su dva u teškom opštem stanju i nalaze se na respiratorima, dok je opšte stanje preostala četiri pacijenta zadovoljavajuće“, dodao je on.

Prema Gojkovićevima rečima, na teritoriji AP Vojvodine se prati i više stotina kontakata, postoje razrađeni scenariji za sve situacije, a sve zdravstvene ustanove opremljene su potrebnom medicinskom opremom.

„Od početka epidemije, mi se rukovodimo isključivo strukom. Republika Srbija ima jako dobru epidemilošku službu i mi sprovodimo njihove savete i preporuke. Ovo je prva faza epidemije i cilj nam je da je razvučemo, kako bismo imali što manje problema u zdravstvenim ustanovama i sačuvali naš zdravstveni sistem jer je to presudno“, dodao je pokrajinski sekretar za zdravstvo.

On je podsetio da danas u Srbiju stiže medicinska opremaiz iz Narodne Republike Kine koja će biti distribuirana zdravstvenim i drugim ustanovama kojima je neophodna , uključujući i ustanove na teritoriji Vojvodine.

„Mi slušamo i iskustva iz Kine i apelujemo na sve da odgovornim ponašanjem doprinesu da nam se ne dogodi scenario kakav se desio u drugim zemljama, da ostanu kod kuće i da strikno poštuju sve preporuke Vlade Republike Srbije“, naglasio sekretar Gojković.

 

Related posts

Vučić: Najveći proizvođač guma na svetu „Tojo tajers“ dolazi u Srbiju

Jasmina Petkovic

Još 35 osoba obolelo korona virusa u Južnom Banatu

Vanja Vićentić

Sutra zaprašivanje komaraca

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija