Kako se navodi, rukovodstvo kompanije i sindikat dogovorili su da će proizvodnja biti nastavljena 6. aprila, osim ukoliko vlade država u kojima se nalaze fabrike u međuvremenu ne donesu dodatne mere kojima se ograničava rad proizvodnje u sektoru.

Rukovodstvo kompanije, sindikat i savet zaposlenih dogovorili su se da će radni dani zbog dvonedeljne obustave proizvodnje u Valjevu, Velenju i fabrici Mora u Češkoj biti nadoknađeni preostalim prošlogodišnjim slobodnim danima, a delom kroz dodatne radne dane u drugoj polovini godine.

Za vreme obustave proizvodnje, zaposleni čija je stručnost neophodna za funkcionisanje kompanije nastaviće rad kod kuće ili, ukoliko je to neophodno, u kompaniji, a kako bi se održala komunikacija i razmena neophodnih informacija, rukovodstvo kompanije i sindikat će ostati u stalnom kontaktu.

Posle ponovnog pokretanja proizvodnje u fabrikama, primenjivaće se sve preventivne mere u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti zaposlenih, navodi se u saopštenju i dodaje da je kompanija uverena da će sve kolege ostati odgovorne i pridržavati se preventivnih mera i kod kuće.