3. avgusta 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predrag Kon: Epidemija će trajati još 6 nedelja u ovom režimu

Foto: Tanjug

Epidemiolog Predrag Kon kaže da smo završili drugu nedelju epidemije korona virusa, kao i da je treća nedelja jedna od ključnih, a da je cilj razvući epidemiju koja će, smatra, trajati još šest nedelja u režimu kao što je ovaj.

Kon je gostujući na RTS-u rekao da smo drugu nedelju završili bez ijednog smrtnog slučaja.

„Ukupno gledano nije tako loše, bilo bi idealno kada bi se tako nastavilo. Ako znamo da je 12. dana počeo porast broja obolelih, bilo ih je 15, potom 17, da bi trećeg dana od tada bilo 14 obolelih. Iako se očekivalo da će ići konstantno uzlazno, to se nije dogodilo. Ubrzano povećanje broja zaraženih je očekivano, ali se to ubrzanje nije dogodilo“, rekao je Kon.

Istakao da je treća nedelja jedna od ključnih, najviše zbog mera koje su uvedene da bi se obuzdalo širenje virusa. Ukoliko se pokažu kao dobre, smanjiće se obim epidemije.

Kako je rekao, epidemija se razvlači i moramo da znamo da li mere daju rezultate.

„Ako daju, onda samo treba da se nastave. Nesumnjivo je da će trajati još šest nedelja u režimu kao što je ovaj“, naglasio je Kon.

Potvrdio je da nema potrebe nositi zaštitnu masku napolju, već da su one delotvorne samo u zatvorenom prostoru.

Najavio je i povećanje broja testova, ali će oni i dalje biti organizovani samo za ljude koji već imaju simptome neke od plućnih bolesti.

Related posts

Lisica PS: Smrt fašizmu i lažnoj istoriji

Vanja Vićentić

Još 72 novoobolelih i nova žrtva korone u Srbiji

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić: Svet se za šest meseci promenio vise nego u proteklih 30 godina

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija