21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Nova mera: Od danas zatvoreni svi granični prelazi za putnike

Foto: Tanjug

Vučić:Svi koji su želeli već su došli

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su svi iz dijaspore koji su želeli već došli u Srbiju.

Upitan da li je video apel ministra unutrašnjih poslova Austrije Karla Nehamera srpskim državljanima da ne kreću na put ka Srbiji, rekao je da mu je to verovatno srpski kolega javio.

Predsedik Srbije Aleksandar Vučić kaže da ćemo  imati prvih 30.000 litara rastvora natrijum hipohlorida koji preporučuje Svetska zdravstvena organizacija kao najvolje sredstvo za dezinfekciju.

Pohvalio je gradske vodovode u Novom Sadu i Sremskoj Mitrovici i istakao da će svakog dana samo ta dva vodovoda proizvoditi 45.000 litara tog rastvora.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će  imati razgovor sa šefom evropske diplomatije Žozepom Borelom.

Vučić je rekao da je trebalo već danas da razgovaraju, u 14. 30 sati, ali je na njegovu molbu taj razgovor odložen za sutra.

Vučić:Zaštitićemo ljude, neću da pitam za političku cenu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su mere koje su sprovedene u poslednja dva dana dale rezultate i sačuvale su desetine hiljada života.

„Ne zanima me šta će neko da kaže i koliko će neko da se mršti i soli pamet o tome da sam zlikovac, diktator, ovakva ili onakva osoba”, rekao je Vučić i dodao da je najvažnije da se zaštite ljudi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će od  u 8 sati ujutru biti zatvoreni svi granični prelazi za ulazak putnika u drumskom, železničkom i rečnom saobraćaju.

“Od sutra osim transportnih kamiona više niko ne može da uđe na teritoriju Srbije”, rekao je Vučić u Palati Srbije.

Vučić:Sledeće nedelje maske za celu Srbiju

Sledeće nedelje će cela Srbija imati maske, istakao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je, na konferenciji za štampu, preneo da će od ponedeljak uveče biti obezbeđeno 10 miliona maski.

I vojnom zdravstvu od 1. aprila veće plate 10 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će i zaposlenima na VMA i svima u vojnom zdravstvu od 1. aprila takođe biti uvećane plate za 10 odsto.

“Razgovarali smo jutros Ana i ja sa ministrm finansija i našli smo sredstva, za sve koji rade na VMA, u vojnim bolnicama i vojno medicinskim sredstvima imaće uvećanje od 10 odsto”, rekao je Vučić.

Vučić najavio tri nove, oštrije mere u borbi protiv korone
Predsednik Srbije najavio je večeras da se od sutra u 8 ujutru zatvaraju svi granični prelazi za putnički drumski, železnički i rečni saobraćaj, da se od sutra u podne ukida unutrašnji putnički saobraćaj i da se policijski čas do vikenda proširuje.

On je rekao da je 71. 180 državljana ušlo u Srbiju proteklih dana.

Mnogi su disciplinovani, ali ima izuzetaka.


Od sutra zatvorene granice za ulazak,sledi ubrzanje broja zaraženih
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se u danima i nedeljama koje dolaze očekuje ubrzano povećanje broja zaraženih virusom korona, te da će disciplina ljudi biti ključna.Vučić je u obraćanju javnosti rekao da je u Srbiji sada 103 lica sa potvrđenom zarazom koronavirusa, od čega 55 u bolnici, dok je šest osoba u teškom stanju i nalaze se na respiratoru.Vučić: Nemamo problem s benzinom i naftom, to su izmišljotinePredsednik Aleksandar Vučić demantovao je večeras navode o nestašicama goriva u Srbiji izmišljotine i istakao da nema nikakvih problema sa naftom, koje, naprotiv, ima više nego dovoljno, pa će vlada dozvoliti i njen izvoz.”Neko je danas izmislio vest o gorivu, o neštašici, i oni će za to u zatvor”, rekao je Vučić na pres konferenciji.

Idemo na preko 1.000 slobodnih respiratora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da Srbija nastoji da ima slobodnih preko 1. 000 respiratora, kako ne bi došli u situaciju da lekari budu pred odlukom da biraju ko je mlađi pa da se bore za njegov život.

On je konstatovao da se Srbija, proporcionalno broju stanovnika, brzo tehnički pripremila za ovu situaciju u odnosu na druge.

Izvor: Tanjug

Related posts

Vučić: Hvala Orbanu na podršci, dolazi ovih dana u Beograd

Miroslava Cvejin

U Srbiji 132 novozaraženih, preminulo šest osoba

Nikoleta Dragaš

Hrvatski ambasador u oproštajnoj poseti kod predsednika Vučića

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija