20. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Krizni štab Plandišta uveo nove mere, obavezno pročitajte

Foto: Opština Plandište

Krizni štab opštine Plandište doneo je danas nove mere.

Uvedeno je 24-časovno dežurstvo svih sedam dana u nedelji, a kontakt osobe su:

  • Rade Mitrovski, telefon 065/861 – 8620 i
  • Dejan Velevski, telefon 013/861 – 031.

U Opštinskoj upravi opštine Plandište telefoni za prijem poziva građana kojima je potrebna bilo koja vrsta pomoći su: 013/861 – 033 u periodu od 07:00 do 17:00 časova i 013/862 – 166 u periodu od 07:00 do 15:00 časova od ponedeljka do petka.

Crveni krst Plandište formirao je info centar koji će raditi svakog dana u vremenu od 08:00 do 19:30 časova a brojevi telefona na koje se mogu dobiti potrebne informacije su: 013/861 – 862 i 013/861 – 210.

Dom zdravlja 1. Oktobar Plandište objavio je kontakt telefone na koje se mogu dobiti obaveštenja i potrebne informacije kao i saveti bez preke potrebe dolaska u zdravstvenu ustanovu.

Stanovništvo opštine Plandište sve potrebne informacije može dobiti i preko zvaničnog sajta opštine Plandište www.plandiste-opstina.rs.

Od dana 20.03.2020. godine, Naredbom Opštinskog štaba za vanredne situacije ograničeno je radno vreme svih ugostiteljskih objekata (restorana, kafića, kafana, kladionica) na teritoriji opštine Plandište najviše do 17:00 časova.

Odeljenje za prostorno planiranje, urbanizam, građevinarstvo, zaštitu životne sredine, komunalno stambene poslove, inspekcijske poslove vršiće pojačani nadzor na svim objektima zatvorenog tipa, u skladu sa odlukom Vlade Srbije.

Prekinut je rad svih sportskih objekata (sportskih i fiskulturnih sala, teretana i sl.), kao i sala svih mesnih zajednica (domovi kulture) na teritoriji opštine Plandište.

JP Polet Plandište, u skladu sa raspoloživim sredstvima za dezinfekciju vrši će dezinfekciju prodajnog pijačnog prostora pre i posle svakog pijačnog dana u nedelji (utorak i subota) i ostalih javnih površina. Sredstva za dezinfekciju su na istehu potrebnih zaliha tako da bi nam trebala pomoć oko nabavke istih.

Crveni krst Plandište prekinuo je sve aktivnosti vezane za obuke i radionice i obustavio je skupljanje polovne garderobe.

U narednom periodu volonteri Crvenog krsta podeliće 1000 komada letaka vezanih za korona virus i biće konstatno na raspolaganju Opštinskom štabu za vanredne situacije opštine Plandište u cilju pružanja neophodne pomoći stanovništvu u opštini Plandište.

Gerontodomaćice će u narednom periodu redovno snabdevati korisnike usluga sa lekovima i osnovnim životnim namirnicama.

Centar za socijalni rad raspolaže sa tačnim podacima vezanim o ugroženim kategorijama stanovništva, kao i sa njihovim adresama i kontaktima.

Volonteri, dobrovoljci i pripadnici jedinica civilne zaštite opšte namene snabdevaju i pomažu najstarijim sugrađanima a tako će biti i ubuduće.

Related posts

Tot PS: Ispitati kako su Čankovi kadrovi radili u Apoteci “Novi Sad”

Jasmina Petkovic

Ambulanta NOVI SVET privremeno izmeštena

Jasmina Petkovic

Siniša Mali: Penzioneri 22. septembra dobijaju po 6.000 na račune

Miroslava Cvejin

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija