1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

HUMANI ČIN ZA PRIMER: Radnica Agriko pijace šije maske i deli ih besplatno!

Foto: Pixabay

Radnica vršačke Agriko pijace Kornelija Purenda iz Vojvodinaca, iako je zaposlena kao kontrolor naplate, na svom radnom mestu šije maske i deli ih besplatno. Ovaj humani čin mnogima treba da posluži za primer.

  • Videla sam da se ljudi bore da nabave maske, kako bi se zaštitili, jer štiteći sebe, štite i druge. Ranije sam imala krojački salon. Ostalo mi je materijala, donela sam mašinu na Agriko pijacu, šijem maske i delim ih ljudima besplatno. Upravnik pijace Vladimir Grujin odmah je podržao moju ideju, tako da problema sa maskama, bar na Agriko pijaci, više nema, rekla je za portal eVršac Kornelija Purenda.

Kornelija šije maske od pamuka, koje je moguće oprati i dezinfikovati, te se mogu koristiti duži vremenski period.

Upravnik Agriko pijace Vladimir Grujin, koja radi u sklopu JKP Drugi Oktobar, kaže da se svi zaposleni striktno pridržavaju svih mera koje donosi Vlada Republike Srbije, kao i Krizni štab Grada Vršca.

  • Od danas, kao što je Gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović i saopštila, Agriko pijaca ima novo radno vreme, od 7 do 12 časova. Takođe, maksimalno se pridržavamo svim mera neophodne zaštite, kao i mere o broju prisutnih osoba na određenoj kvadraturi, rekao je Grujin i pohvalio Korneliju Purendu, koja sa osmehom, sprovodi humanu akciju.

Poslušajte Korneliju, koja je dala svoj lični doprinos borbi Srbije protiv virusa Covid – 19. Štiteći sebe, štitite i druge. Povedite se njenim humanim primerom. Naše malo, nekima je mnogo.

Related posts

Ministar Selaković: Pokret nesvrstanih se vratio u rodno mesto

Miroslava Cvejin

Tabaković: “Srbija ima 30,4 tone zlata”

Jelena Obradović

Sutra isplata posebne novčane naknade za mart

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija