28. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

BRNABIĆ: Od sutra u 20 sati prestaje javni prevoz, od nedelje zatvaramo restorane, kafiće i tržne centre!

Foto: Tanjug

U Republici Srbiji je do 18 časova 19. marta 2020. godine registrovano ukupno 135 potvrđenih slučajeva COVID 19. Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 20. marta 2020. godine testirani su uzorci 40 osoba od kojih je 17 pozitivno i 23 negativno na novi korona virus.

Brnabić je rekla da je pre nekoliko sati u KC Vojvodina preminuo je muškarac (59).

“Danas smo ušli u treću nedelju borbe protiv koronavirusa. Iza nas je najtežih 24 sata, a ispred nas očekuju nas još teži dani. Izgubili smo prvi ljudski život”, rekla je ona.

Premijerka je izrazila saučešće porodici preminulog muškarca.

“Učinićemo sve što možemo da imamo što manje žrtava… U tim merama bićemo restriktivni koliko moramo da bismo sačuvali svaki život”, rekla je Brnabić.

Kako navodi, preminuli čovek nije bolovao samo od koronavirusa i dodaje da ovaj slučaj treba da bude opomena svim ljudima da se pridržavaju mera.

“Treba da poštujemo mere samoizolacije”, ponovila je Brnabić.

“Od sutra od 20 časova suspendujemo Javni prevoz, od nedelje zatvaramo restorane, kafiće, tržne centre”, kaže Brnabić i dodaje da je u ovom trenutku opasnost suviše velika.

“Dozvolićemo dostavu hrane… Sutra između 19 i 20 časova, zahvaljujući angažmanu predsednika Vučića, očekujemo isporuku iz Kine”, naglasila je.

Brnabić je rekla da se očekuje da se bar još jednom vrati naš avion iz Kine. Premijerka je zamolila poslodavce da imaju razumevanje za zaposlene.

“Neka im omoguće da rade od kuće, ako ne mogu, neka se obrate, da pokušamo da im obezbedimo prevoz”, kazala je Brnabić.

Iskazala je verovanje da niko neće da propadne ukoliko slabije posluje nekoliko nedelja.

“Hajde da se strpimo, hajde da jedno vreme razmišljamo o ljudima i da pokušamo maksimalnu solidarnost”, rekla je Brnabić i dodala da možemo da imamo i više razumevanja.

“Borba će sigurno biti teška, bez preteranog patetisanja, ljudi, svako od nas je odgovoran za ovo… Molim vas, ostanite kod kuća”, apelovala je Brnabić.

Related posts

Gost emisije “Lice nacije” Ratko Dmitrović, ministar za brigu o porodici i demografiju

Aleksandra Miloševska

“Malo” Plandište poslalo ozbiljnu poruku

Mica Milakov

Krivične prijave za Đilasa i njegove sledbenike

Jelena Obradović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija