22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Branađanski lovci pomažu najstarije građane

Foto: Pixabay

Lovačko društvo „Šnjep“ iz Barande uvek se odazivalo humanitarnim akcijama tako da nije iznenađenje što su i sada u ovoj vanrednoj situaciji u prvim redovima. Istog trenutka kada je proglašeno vanredno stanje baranđansko lovci su se prijavili Crvenom krstu Opovo kao volonteri.

Nabavka u prodavnicama, plaćanje računa i sve ostale potrebe koje imaju naši najstariji sugrađani lovci za njih obavljaju ali su spremili i određen broj paketa pomoći koje su finansirali iz sopstvenih sredstava.

„Od prvog trenutka kada je proglašena vanredna situacija lovačko društvo iz Barande se prijavilo Crvenom krstu da bude na raspolaganju za sve što treba. Naše društvo broji preko 50 članova, tako da u svakom trenutku dvadesetak članova može da pomogne. Lovačko društvo je od svojih sredstava spremilo pakete da podeli starim ljudima koji ne smeju da šetaju po selu, obišli smo dvadesetak kuća i za danas nam je ostalo još desetak. Podelili smo im naše telefone i u svakom trenutku mogu da nas zovu bilo da im treba neka namirnica, da se plati račun ili da im se nešto pomogne oko kuće u dvorištu, nešto što ne može da sačeka, mi smo tu“, rekao je predsednik Lovačkog društva „Šnjep“ Aleksandar Veselinov.

Pored građana koji zbog godina moraju da budu u izolaciji lovci – volonteri vode računa i o svojim najstarijim članovima.

Današnju akciju ispratio je i predsednik opštine dr Zoran Tasić zajedno sa svojim pomoćnikom Nebojšom Kovačevićem, i tom prilikom pozvao sve pojedince, udruženja i organizacije da se priključe volontirinju jer je svaka pomoć dobrodošla.

„Želim ovom prilikom da se zahvalim Lovačkom društvu „Šnjep“ iz Barande koji su danas svojim ličnim primerom i organizacijom i to ne samo sada, već kad god je teško pomagali u raznim akcijama. Danas su kao volonteri Crvenog krsta obišli nekoliko porodica u Barandi i odneli potrebne namirnice. Ovom prilikom želim da apelujem na sve pojedince, udruženjima građana, organizacijama, da na bilo koji način, koliko su u mogućnosti pomognu Crvenom krstu i kriznom štabu jer svaka pomoć u ovom momentu nam je dobrodošla“, poručio je Tasić.

Pomoć je potrebna, koliko ko može, zato se prijavite jer i vaše malo može za nekog značiti puno.

Related posts

MILOŠ VUČEVIĆ: Mislimo na naše najugroženije Novosađane, zato će od danas moći da podignu 5.000 dinara od grada

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić obišao radove na obnovi Infektivne klinike

Zorana Stekovic

SRSPKI BOKSER I DALJE PAUZIRA U PROFI KARIJERI: Ražnatović otkazao meč, nastavlja pripreme u Rusiji

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija