27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Vesti

Bez zaraženih u Kovinu

Foto: logo/opstina kovin

Komandant Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Kovin, Sanja Petrović, izjavila je da do sada nema potvrđenih slučajeva zaraženih korona virusom na teritoriji naše opštine. Opštinski štab za vanredne situacije zaseda svakodnevno kako bi se razmotrile aktuelne teme i donele odgovarajuće naredbe, mere i preporuke.

Komandant opštinskog štaba naglašava da iako postoje lica koja su zbog mera predostrožnosti u samoizolaciji, do sada nije registrovan nijedan slučaj zaraženih korona virusom u opštini Kovin. U skladu sa Odlukom o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji RS, Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Kovin imao je do sada pet sednica. Na poslednjoj sednici, održanoj danas 20.marta, doneta je naredba JP ,,Kovinski komunalac“ Kovin da pojača dezinfekciju pijaca, tezgi za prodaju na celoj teritoriji opštine, uz obavezu prodavca da nosi zaštitnu opremu i ima dezinfekciona sredstva. Nalaže se TE ,,CONTROLS“ DOO Kovin, kao distributeru daljinskog grejanja, da omogući nesmetano grejanje kod korisnika, s tim da temperatura u stanovima bude optimalna, a s obzirom na činjenicu da je starijima od 65 godina života zabranjen izlazak.

Načelniku OU i direktorima javnih preduzeća i ustanova, čiji je osnivač opština, naloženo je da u planiranju organizacije rada, a u cilju smanjena rizika od širenja zaraze imaju u vidu da, pored lica sa utvrđenim hroničnim oboljenima i lica starijih od 60 godina, posebnu zaštitu uživa roditelj deteta uzrasta do 12 godina, a naročito ukoliko sam vrši roditeljska prava, ili ako je drugom roditelju ustanovljena radna obaveza. Preporučuje se svim preduzetnicima i pravnim licima na teritoriji opštine Kovin, da poštuju preporuku, da pored zaposlenih koji su hronični bolesnici i stariji od 60 godina, kojima je omogućen rad od kuće, imaju u vidu da posebnu zaštitu uživa i roditelj deteta uzrasta do 12 godina, a naročito ukoliko sam vrši roditeljska prava ili je drugom roditelju utvrđena radna obaveza. p1e3hs956n7lchei1j8bl93187l4

Petrović je podsetila da je u prethodne dve večeri, po nalogu Opštinskog štaba, vršena dezinfekcija ulica u Kovinu i po naseljenim mestima. Tom prilikom posebno se zahvalila Opštinskom vatrogasnom savezu opštine Kovin, koji je počeo dezinfekciju sa dva vozila, kao i vrednim poljoprivrednicima koji su angažovali 13 traktora i prskalica i tako pritekli u pomoć. Do sada je dezinfikovano više od 90 % ulica. Od ponedeljka nastavak dezinfekcije ulica hlorom po svim naseljenim mestima. Biće očišćene sve ulice, ne samo frekventne. Humanost i solidarnost pokazale su i članice Udruženja žena sa teritorije naše opštine koje će početi da šiju zaštitne maske.

,, Jutros je pokrenuta jedna lepa akcija. Kontaktirali smo članice Udruženja žena sa teritorije naše opštine, koje imaju šivaće mašine i koje su se kao i uvek odazvale na naš poziv. One će da šiju maske od pamuka koje će moći da se peru, peglaju, pa tako neće biti za jednokratnu upotrebu“, rekla je Petrović.

Apel Komandanta Opštinskog štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Kovin:

,, Apelujem da svi budemo disciplovani, da održimo prisebnost i tako sačuvamo zdravlje svakoga od nas. Budimo solidarni i pomozimo svima onima kojima je pomoć potrebna. Posebno molim naše najstarije sugrađane da se strogo pridržavaju uputstva Vlade RS, da ispoštuju molbe našeg predsednika RS, Aleksandra Vučića, da ostanu kod kuće zarad očuvanja sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih. Za svaku vrstu pomoći obratite se Kol centru na telefone: 013/742-225 i 013/743-008 od 8h do 20h. Volonteri će doneti apsolutno sve što Vam je potrebno! Budite uz svoje porodice, pazite na svoju decu i starije roditelje. Čuvajte zdravlje!“

Na linku možete pronaći sve naredbe, mere i preporuke Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Kovin, a povodom proglašenja vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije.

Related posts

Jedna osoba preminula, 99 novozaraženih

Zorana Stekovic

Danas se obeležava Svetski dan radija

Nikola Toadjer

Nadbiskup Hočevar čestitao Božić

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija