30. jula 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predrag Kon: Uvedene mere dale su rezultate

Foto: Tanjug

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je značajno što ne dolazi do naglog povećanja broja zaraženih koronavirusom u Srbiji i ocenjuje da su uvedene mere dale rezultate.

“Čim vi naglo smanjite sve moguće kontakte, onda je logično očekivati brzu vidljivost. Vrlo brzo će se videti efekat ovih mera u smislu smanjenja svih cirkulacija svih virusa, tako da je to svakako ohrabrujuće”. On je dodao da je broj aktivnih respiratornih bolesti juče bio značajno manji u odnosu na prošli utorak.

“Nema šta mnogo da se priča samo treba da izdržimo”, rekao je Kon i ponovio da na prvom mestu treba održavati ličnu higijenu, pre svega ruku. Za dezinfekciju preporučuje alkohol u koncentraciji od 70 odsto, a ukoliko nam nije dopstupan, ne treba da budemo zabrinuti, jer će nam i običan sapun i topla voda pomoći.Naveo je da i da treba da držimo udaljenost jedni od drugih, barem jedan metar, a propisano je da su dva metra bezbedna. U zatvorenom prostoru savetuje se korišćenje maski, pogotovo u tržnim centrima, prodavnicama i javnom prevozu.

Related posts

Vučić u ponedeljak sa austrijskim kancelarom

Jasmina Petkovic

Dežurne ekipe JKP “Grejanje” otklanjaju havarija na toplovodu

Branislava Grčić

VUČIĆ ZAPOČINJE KAMPANJU BUDUĆNOST SRBIJE

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija