27. januara 2022.
Radio televizija Pančevo
Sport Vesti

Apel sportskih saveza u borbi protiv korone

Predsednik Džudo saveza Srbije (DŽSS) Ivan Todorov izjavio je danas da je taj Savez do daljnjeg otkazao sva takmičenja i učešća u događajima predviđenim domaćim i međunarodnim kalendarom u nameri da se zaštiti zdravlje svih članova džudo porodice.

Todorov je poručio da je pred svetom još jedan izazov, ali ovoga puta to nije sportski, već životni, koji se, kaže, može prevazići samo solidarno i organizovano.

“Situacija u kojoj se nalazimo danas je složena, jer prvi put posle mnogo decenija, istovremeno, epidemijom teške bolesti, virusa COVID 19, pogođen je čitav svet kao i naša zemlja. Ceo svet se nalazi u kompleksnoj situaciji, sa kojom se suočavamo i koju ćemo morati da prebrodimo u vremenu koje je pred nama”, poručio je Todorov, a navedeno je na sajtu Džudo saveza.

Ističe da je sada najvažnije zadržati disciplinu, odgovornost, poštovanje i poverenje u državu i da građani slušaju savete struke i lekara, kao i da se pridržavaju svih propisanih mera.

“Kao i uvek do sada sve možemo da prebrodimo samo ako budemo jedinstveni”“, poruka je predsednika Džudo saveza.

VSS: Svi kao jedan, pobeda je imperativ

Vaterpolo savez Srbije (VSS), na čelu sa predsednikom Viktorom Jelenićem, saopštio je daje punu podršku merama Vlade Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću na preduzetim merama da bi se pobedio opasan i težak protivnik kakav je korona virus.

“U ovim danima sport je u drugom planu. Sada vodimo veliku borbu za očuvanje zdravlja, života ljudi, u toku je borba da se maksimalnom disciplinom i velikim zajedništvom odupremo virusu koji napao čitav svet.

Neće biti lako, ali izbora nemamo. Slično, kao kada igramo utakmice u kojima se trudimo da pobedimo i osvojimo medalju. To je sport. Ovo sada je nešto drugo, nešto mnogo važnije. Ovo je borba za zdravlje, za budućnost svih nas, zato je pobeda imperativ”, ističu iz VSS.

Kako se navodi od nje ne zavise samo sportske karijere, plasmani, rezultati, od nje zavisi budući normalan život svih nas.

“Sigurni smo da će svoj doprinos u toj borbi dati svi naši članovi, igrači, treneri, sudije, sportski radnici. ..Dovoljno će biti da prate instrukcije Vlade Srbije, da poštuju sve mere, da pomognu tamo gde je potrebno da tako još jednom pokažu odanost svojoj zemlji. A kada ovo prođe vratićemo se bazenima, treningu, igri, normalnom životu. Da to bude što pre budimo svi kao jedan”, zaključuju iz VSS.

Izvor: RTV

Foto: printscreen/dzss

Related posts

Sve češće gušenje dece zbog gutanja plastičnih delova

Jasmina Petkovic

Vučić, Rama i Zaev traže podršku Berlina za Otvoreni Balkan

Mirjana Popović

Vučić sa potpredsednikom “Rosatoma”

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija