5. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Kol centar Grada Pančeva prima pozive najstarijih građana kojima je potrebna pomoć

Foto: rtvpancevo

U Pančevu je tokom jučerašnjeg dana sa radom počeo kol centar i namenjen je za starije osobe. U funkciji su tri telefona koja su za sve građane dostupna 24 časa.

Posle uvođenja vanredno stana u utorak 17. marta krenuo je sa radom kol centar i namenjen je isključivo za starije sugrađane, znači za zadovoljavanje njihovih potreba. Pozivi se prosleđuju Crvenom krstu i njihovi volonteri izlaze odmah na teren.

“U praksi kol centar je predviđen da radi 24 časa, znači isključivo za zadovoljavanje potreba starijih naših sugrađana. Ti pozivi se u dogovoru sa Crvenim krstom prosleđuju njima i njihovi volonteri izlaze na teren. Apelujemo na sugrađane da se ne javljaju za sve i svašta, nego isključivo da se javljaju ljudi kojima je stvarno neophodna ova pomoć”rekao je Miodrag Milošević šef Odeljnja za vanredne situacije.

Tokom 24 časa, koliko je i predviđeno da kol centar radi I biće sva tri telefona u opticaju, znači 308-950; 308-960 i 308-736.

“Građani zovu zbog najrazličitijih razloga. Naša uloga je ovde da uzmemo brojeve telefona, da saslušamo stranke, da ih pitamo kakva im je potreba i to prosleđujemo Crvenom krstu” rekla je Vesna Krstevska iz kol centra.

Privredna komora Srbije pozvala je sve kompanije koje imaju organizovan rad u noćnim smenama ili rad van perioda predviđenog okvira dozvoljenog kretanja da se prijave PKS-u radi pružanja pomoći u sprovođenju mera Vlade kako bi obezbedili dozvole za svoje radnike. Ovaj poziv poslat je nakon što je Vlada donela Odluku o uvođenju policijskog časa na teritoriji Srbije koja podrazumeva zabranu kretanja u periodu 20 do 5 sati.

Related posts

Vučić posetio najstariju Srpkinju

Jasmina Petkovic

Vučić počeo bilaterale u Ženevi, sastao se s Brendeom

Zorana Stekovic

I u hladnim mesecima najmlađi članovi kluba “Arena” vredno treniraju

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija