18. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Kol centar Grada Pančeva prima pozive najstarijih građana kojima je potrebna pomoć

Foto: rtvpancevo

U Pančevu je tokom jučerašnjeg dana sa radom počeo kol centar i namenjen je za starije osobe. U funkciji su tri telefona koja su za sve građane dostupna 24 časa.

Posle uvođenja vanredno stana u utorak 17. marta krenuo je sa radom kol centar i namenjen je isključivo za starije sugrađane, znači za zadovoljavanje njihovih potreba. Pozivi se prosleđuju Crvenom krstu i njihovi volonteri izlaze odmah na teren.

“U praksi kol centar je predviđen da radi 24 časa, znači isključivo za zadovoljavanje potreba starijih naših sugrađana. Ti pozivi se u dogovoru sa Crvenim krstom prosleđuju njima i njihovi volonteri izlaze na teren. Apelujemo na sugrađane da se ne javljaju za sve i svašta, nego isključivo da se javljaju ljudi kojima je stvarno neophodna ova pomoć”rekao je Miodrag Milošević šef Odeljnja za vanredne situacije.

Tokom 24 časa, koliko je i predviđeno da kol centar radi I biće sva tri telefona u opticaju, znači 308-950; 308-960 i 308-736.

“Građani zovu zbog najrazličitijih razloga. Naša uloga je ovde da uzmemo brojeve telefona, da saslušamo stranke, da ih pitamo kakva im je potreba i to prosleđujemo Crvenom krstu” rekla je Vesna Krstevska iz kol centra.

Privredna komora Srbije pozvala je sve kompanije koje imaju organizovan rad u noćnim smenama ili rad van perioda predviđenog okvira dozvoljenog kretanja da se prijave PKS-u radi pružanja pomoći u sprovođenju mera Vlade kako bi obezbedili dozvole za svoje radnike. Ovaj poziv poslat je nakon što je Vlada donela Odluku o uvođenju policijskog časa na teritoriji Srbije koja podrazumeva zabranu kretanja u periodu 20 do 5 sati.

Related posts

Predsednik Državne Dume Rusije sutra u poseti Srbiji

Nikoleta Dragaš

Pošta žrtvama fašizma

Nikoleta Dragaš

Vučić: Svet mira i dijaloga je moguć

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija