15. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Krv uvek potrebna

Foto: Pixabay

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta odvijaće se uobičajeno, sredom od 9 do 12 sati. Ova organizacija poziva sve sugrađane koji su zdravi, nisu u prethodnom periodu bili u inostranstvu ili u kontaktu sa osobom koja je doputovala iz ugroženog područja da podrže akciju, jer je krv uvek potrebna pacijentima.

U periodu vanrednog stanja, kada postoji potencijalna opasnost od širenja korona virusa, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno. Može se očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv, ali i manji odziv dobrovoljnih davalaca zbog uvedenih mera u borbi protiv korona virusa. Stoga, svi koji su zdravi i žele da daju krv ne treba to da odlažu, podsećaju iz Crvenog krsta.

Nadležni ističu da krv mogu dati zdrave osobe koje nisu u poslednjih 28 dana napuštale Srbiju, niti su bile u kontaktu sa obolelim ili osobom koja je nedavno doputovala iz inostranstva.

Svi zainteresovani davaoci krvi mogu doći u prostorije Crvenog krsta, u Ulicai Žarka Zrenjanina, br. 15, sredom od 9 do 12 sati.  Sve mere opreza u kontaktu sa ljudima sprovedene su u ovoj organizaciji, te su davaoci bezbedni.

Related posts

Havarija na vodovodnoj mreži

Zorana Stekovic

Dragana Kuprešanin novi direktor Doma za lica sa oštećenim vidom

Mica Milakov

Zbog trulog drveta, odlomila se grana u centru kod Vojvođanske banke, “Zelenilo” reagovalo odmah

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija