2. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Krv uvek potrebna

Foto: Pixabay

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta odvijaće se uobičajeno, sredom od 9 do 12 sati. Ova organizacija poziva sve sugrađane koji su zdravi, nisu u prethodnom periodu bili u inostranstvu ili u kontaktu sa osobom koja je doputovala iz ugroženog područja da podrže akciju, jer je krv uvek potrebna pacijentima.

U periodu vanrednog stanja, kada postoji potencijalna opasnost od širenja korona virusa, transfuzijsko lečenje mora biti kontinuirano i sigurno. Može se očekivati smanjen broj zdrave populacije koja može dati krv, ali i manji odziv dobrovoljnih davalaca zbog uvedenih mera u borbi protiv korona virusa. Stoga, svi koji su zdravi i žele da daju krv ne treba to da odlažu, podsećaju iz Crvenog krsta.

Nadležni ističu da krv mogu dati zdrave osobe koje nisu u poslednjih 28 dana napuštale Srbiju, niti su bile u kontaktu sa obolelim ili osobom koja je nedavno doputovala iz inostranstva.

Svi zainteresovani davaoci krvi mogu doći u prostorije Crvenog krsta, u Ulicai Žarka Zrenjanina, br. 15, sredom od 9 do 12 sati.  Sve mere opreza u kontaktu sa ljudima sprovedene su u ovoj organizaciji, te su davaoci bezbedni.

Related posts

Povećan broj pacijenata zbog povišenog krvnog pritiska

Jasmina Petkovic

Ministar Vulin: Ko neće brata za brata imaće tuđina za gospodara

Jasmina Petkovic

NAJDRAMATIČNIJI VUČIĆEV GOVOR NAPREDNJACIMA: Ili ćete da se borite i radite, ILI ĆETE LETETI S FUNKCIJA!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija