15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Gde se nalaze zaraženi koronavirusom i u kakvom su stanju

Foto: Pixabay

U Srbiji je koronavirusom zaraženo 57 osoba, objavljeno je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Od poslednjeg izveštaja zabeležena su dva nova slučaja.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je objavio da je danas testirano ukupno 15 građana i da su dva bila pozitivna.

Rekao je da je hopitalizovano 29 osoba i da su dve osobe na respiratorima. Ostali su u stabilnom stanju.

Pet osoba je smešteno u KC Niš, dve u KC Kragujevac, četiri u KCV i jedna je smeštena u Pančevu.

Direktorka KCV Edit Stokić rekla je da o četiri pacijenta u toj ustanovi brine poseban multidisciplinarni tim i da su oni pod celodnevnim monitoringom.

Takođe, navela je da se u KCV dopremaju svi potrebni materijali, zaštitna oprema za celu teritoriju Vojvodine.

Kada je reč o broju testova, Zoran Gojković je rekao da Srbija u ovom trenutku ima četiri mesta na kojima je moguće testiranje, a to su Institut “Torlak” i Instituti za javno zdravlje u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Istakao je da postoji dovoljna količina testova u ovom trenutku a da se planira i nabavka novih, u zavisnosti od daljeg razvoja situacije.

Gojković je naveo da je vanredno stanje uvedeno da bi svi shvatili ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Ukazuje da je poenta svih mera da se što je moguće veći broj građana nađe u samoinicijativnoj samoizolaciji, odnosno da svi koji imaju simptome bolesti prođu bez ikakvih komplikacija.

Kaže da je važno da građani razumeju da se mere sprovode da bi virus bio razvučen i da bi bilo što manje zaraženih starijih osoba koje imaju oslabljen imunitet.

Dodaje i da će, ako se ne budu poštovale preporuke nadležnih, biti uvedene još strože mere.

Related posts

Poraz “Tamiša” bez posledica, “Vršac” na korak od opstanka

Jasmina Petkovic

Vučić: Imamo 3 odsto pozitivnih na 6.000 testiranih!

Mica Milakov

Lazar Gojković prvi na listi SNS-a za Valjevo: “Trudiću se da motivišem mlade ljude da OSTANU U SVOM GRADU!”

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija