15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Gde se nalaze zaraženi koronavirusom i u kakvom su stanju

Foto: Pixabay

U Srbiji je koronavirusom zaraženo 57 osoba, objavljeno je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Od poslednjeg izveštaja zabeležena su dva nova slučaja.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je objavio da je danas testirano ukupno 15 građana i da su dva bila pozitivna.

Rekao je da je hopitalizovano 29 osoba i da su dve osobe na respiratorima. Ostali su u stabilnom stanju.

Pet osoba je smešteno u KC Niš, dve u KC Kragujevac, četiri u KCV i jedna je smeštena u Pančevu.

Direktorka KCV Edit Stokić rekla je da o četiri pacijenta u toj ustanovi brine poseban multidisciplinarni tim i da su oni pod celodnevnim monitoringom.

Takođe, navela je da se u KCV dopremaju svi potrebni materijali, zaštitna oprema za celu teritoriju Vojvodine.

Kada je reč o broju testova, Zoran Gojković je rekao da Srbija u ovom trenutku ima četiri mesta na kojima je moguće testiranje, a to su Institut “Torlak” i Instituti za javno zdravlje u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Istakao je da postoji dovoljna količina testova u ovom trenutku a da se planira i nabavka novih, u zavisnosti od daljeg razvoja situacije.

Gojković je naveo da je vanredno stanje uvedeno da bi svi shvatili ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo. Ukazuje da je poenta svih mera da se što je moguće veći broj građana nađe u samoinicijativnoj samoizolaciji, odnosno da svi koji imaju simptome bolesti prođu bez ikakvih komplikacija.

Kaže da je važno da građani razumeju da se mere sprovode da bi virus bio razvučen i da bi bilo što manje zaraženih starijih osoba koje imaju oslabljen imunitet.

Dodaje i da će, ako se ne budu poštovale preporuke nadležnih, biti uvedene još strože mere.

Related posts

Predizborni film platili tajkuni, odgovor još veći rad za Srbiju

Zorana Stekovic

“Šta znaš o saobraćaju”u OŠ “Miroslav Antić”

Jasmina Petkovic

Muškarac preminuo na ulici na Tesli

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija