25. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Ana Brnabić: Ako građani ne budu disciplinovaniji, slede drastičnije mere

Foto: Tanjug

Predsednica vlade Ana Brnabić apelovala je danas na građane da slušaju preporuke države i stručnjaka za smanjenje širenja korona virusa i istakla da će u suprotnom biti uvedene drastičnije mere, među kojima su i potpuna zabrana slobode kretanja i policijski čas.

Brnabić je za televiziju Prva rekla da je danas u glavnom gradu videla velike gužve u saobraćaju i na ulicama i istakla da građani nisu dovoljno ozbiljno shvatili i slušali preporuke predsednika države, premijera i stručnjaka.

“Molim vas na samodisciplinu, posebno starije sugrađane, nemojte da izlazite napolje. Nemojte nas terati da uvodimo policijski čas i da vojsku i policiju izvodimo na ulice i u potpunosti zabranimo slobodu kretanja. To je najdrastičnija moguća mera i ni ja ni predsednik ne bismo želeli da je implementiramo”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da će, ako se takva situacija nastavi, u naredna dva dana morati da budu preduzete drastičnije mere, a to je i dodatno angažovanje MUP i Vojske Srbije.

“Dobiću danas izveštaje i iz drugih gradova, urbane sredine su najugroženije, ako je i u drugim gradovima ovako, onda je to poražavajuće”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je jutros na ulicama Beograda i u saobraćaju videla velike gužbe i veliki broj starijih sugrađana na ulicama, pekarama, prodavnicama.

“Molim vas da svi preko 65 godina shvate najozbiljnije i zbog vas i zdravstvenog sistema. Moramo da se trudimo da kontrolišemo situaciju, kako bi broj zaraženih bio sveden na minimum, odnosno na onaj broj koji naš zdravstveni sistem može da primi i obradi”, rekla je Brbabić.

Istakla je da bez solidarnosti, epidemija ne može da bude pobeđena.Premijerka je rekla i da je do sada u Srbiji registrovano 55 slučajeva novog korona virusa.

Od njih je 28 osoba na kućnom lečenju, koji su stabilno.Od pacijenata koji se leče u medicinskim ustanovama, dve osobe su na respiratorima i u teškom stanju.

“Trenutno imamo situaciju pod kontrolom, što ne znači da će tako ostati. Uobičajeno je da se oko 15 dana od pojave virusa drastično kreće da raste broj i očekuje se najjači udarac na zdravstveni sisitem”, rekla je Brnabić.

Related posts

Sahrana Vladimira Vujovića u četvrtak na Starom pravoslavnom groblju

Mica Milakov

Makedoska tradicija utkana u skulpture Siniše Noveskog

Mirjana Popović

Veliki jubilej najstarijeg sportskog društva u Srbiji

Ivana Bogdanovski

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija