20. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Ana Brnabić: Ako građani ne budu disciplinovaniji, slede drastičnije mere

Foto: Tanjug.rs

Foto: Tanjug

Predsednica vlade Ana Brnabić apelovala je danas na građane da slušaju preporuke države i stručnjaka za smanjenje širenja korona virusa i istakla da će u suprotnom biti uvedene drastičnije mere, među kojima su i potpuna zabrana slobode kretanja i policijski čas.

Brnabić je za televiziju Prva rekla da je danas u glavnom gradu videla velike gužve u saobraćaju i na ulicama i istakla da građani nisu dovoljno ozbiljno shvatili i slušali preporuke predsednika države, premijera i stručnjaka.

“Molim vas na samodisciplinu, posebno starije sugrađane, nemojte da izlazite napolje. Nemojte nas terati da uvodimo policijski čas i da vojsku i policiju izvodimo na ulice i u potpunosti zabranimo slobodu kretanja. To je najdrastičnija moguća mera i ni ja ni predsednik ne bismo želeli da je implementiramo”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da će, ako se takva situacija nastavi, u naredna dva dana morati da budu preduzete drastičnije mere, a to je i dodatno angažovanje MUP i Vojske Srbije.

“Dobiću danas izveštaje i iz drugih gradova, urbane sredine su najugroženije, ako je i u drugim gradovima ovako, onda je to poražavajuće”, rekla je Brnabić.

Ona je navela da je jutros na ulicama Beograda i u saobraćaju videla velike gužbe i veliki broj starijih sugrađana na ulicama, pekarama, prodavnicama.

“Molim vas da svi preko 65 godina shvate najozbiljnije i zbog vas i zdravstvenog sistema. Moramo da se trudimo da kontrolišemo situaciju, kako bi broj zaraženih bio sveden na minimum, odnosno na onaj broj koji naš zdravstveni sistem može da primi i obradi”, rekla je Brbabić.

Istakla je da bez solidarnosti, epidemija ne može da bude pobeđena.Premijerka je rekla i da je do sada u Srbiji registrovano 55 slučajeva novog korona virusa.

Od njih je 28 osoba na kućnom lečenju, koji su stabilno.Od pacijenata koji se leče u medicinskim ustanovama, dve osobe su na respiratorima i u teškom stanju.

“Trenutno imamo situaciju pod kontrolom, što ne znači da će tako ostati. Uobičajeno je da se oko 15 dana od pojave virusa drastično kreće da raste broj i očekuje se najjači udarac na zdravstveni sisitem”, rekla je Brnabić.

Related posts

Muzej: “Tragom banatske železnice”

Nikoleta Dragaš

U Republici Srbiji još 34 nova slučaja korona virusa , ukupno zaražene 222 osobe

Katarina Popović

Pančevka opljačkala Goricu Popović

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija