15. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić se sastao sa patrijarhom Irinejem

Foto: Tanjug.rs

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se večeras sa patrijarhom SPC Irinejem u Palati Srbija.

Razgovor sa poglavarom SPC jedan je u nizu današnjih sastanaka predsednika Republike, pre nego što u 20 sati, kako je najavljeno, saopšti koje će mere preduzeti, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, a u cilju suzbijanja širenja korona virusa.

Nakon sastanka sa patrijarhom, a pre obraćanja javnosti, predsednik će od 19 sati predsedavati sastankom Kriznog štaba za suzbijanje Covida 19 i Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica virusa korona po privredu, a zatim će se obratiti javnosti.

Ranije danas, predsednik i premijerka Ana Brnabić sastali su se sa predstavnicima Ministarstva odbrane, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutrašnjih poslova, bezbednosnih službi, Grada Beograda i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa.

Takođe, Vučić je jutros u Beogradu sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom razgovarao o saradnji i solidarnosti u borbi protiv korona virusa.

Današnji niz sastanaka usledio je nakon što je Vučić sinoć primio procenu Ministarstva odbrane da rizici i pretnje povodom pandemije korona virusa zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadleznosti predsednika Srbije.

Related posts

Nikola Božičković zadovoljan proizvodnom godinom spanaća

Jasmina Petkovic

Bogata ponuda posnih proizvoda na Zelenoj pijaci

Jasmina Petkovic

Više od dvadeset nadgrobnih spomenika u Lipljanu uništeno

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija