17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Patrijarh pozvao vernike i građane da slušaju savete stručnjaka

Foto: Tanjug

Nalazimo se u specifičnoj situaciji i pred velikim globalnim problemomom zato je neophodno da budemo savesni i da pratimo savete stručnjaka u vezi koronavirusa, a država ulaže ogromne napore da situaciju drži pod kontrolom, poručio je patrijarh Irinej posle sasatanka s predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Patrijarh je kazao da korona virus hara po čitavom svetu i da će SPC dati svoj doprinost u borbi sa tom bolesti. „Ako se bude slušalo šta kažu stručnjaci, onda će to imati svog efekta. I mi kao Crkva učinićemo sve da našem narodu predstavimo strahotu koju može ovaj virus da izazove“, naveo je Irinej.

Kako je rekao, korona virus još nije dostigao svoj vrhunac, ali je na putu i da ga možemo zaustaviti samo disciplinom i slušanjem stručnjaka.

Patrijarh je pozvao crkvu i sve vernike da budu disciplinovani i da prihvate sve što se predlaže, u svom ličnom interesu. „Život je nešto najveće i najvažnije u našem bitisanju. Taj dar božji moramo čuvati. Mi ćemo se moliti Bogu, jer verujemo da molitva može mnogo da pomogne“, rekao je patrijarh Irinej.

Poglavar SPC je istakao da će i u samoj Crkvi biti sprovedena disciplina, što će, uveren je, imati efektat i značaj. „Ostaje da budemo disciplinovani, da slušamo šta se predlaze. To je jedini način da se odupremo ovom velikom iskušenju“, rekao je patrijarh Irinej.

Related posts

Ministar i predsednik PS-a Vulin: Od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića, do Jutarnjeg lista i nazad

Jasmina Petkovic

Ministarka Mihajlović u Kovačici: Potpisana dozvola za proširenje vetroparka

Mica Milakov

Novi ambasador Indije predao akreditive predsedniku Vučiću

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija