24. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Predsednik Aleksandar Vučić: Očekuje nas teško vreme. Mnogo teže nego što je bilo do danas u borbi sa koronavirusom

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbiju očekuje teže vreme, kada je reč o situaciji sa korona virusom, nego što je bilo do danas, jer se tek može očekivati povećanje broja zaraženih, ali i istakao da je u poslednjih 24 sata država napravila veliki posao u cilju obezbeđivanja pune kotrole i nadzora nad obezbeđivanjem osnovnih životnih namirnica. “Očekuje nas teško vreme. Mnogo teže nego što je bilo do danas. To mogu da govorim iz iskustva svih zemalja koje su pogođene epidemijom korone”, rekao je Vučić na pres konferenciji, nakon sastanka “ekonomskog” kriznog štaba.On je istakao da posle 10 ili 12 dana kreće eksponencijalni rast broja obolelih, a pre svega starih.
“Mi smo sada deveti dan i očekujemo veliki rast, da mnogi od nas ostanu bez svojih voljenih, a naš je cilj da to smanjimo koliko god možemo i da obezbedimo da život pobedi u Sbiji”, rekao je Vučić.

Ljudi ne moraju da brinu za osnovne životne namirnice pošto imamo zalihe za godinu dana i to da ništa ne radi, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.Vučić je posle zasedanja Kriznog štaba za otklanjanje nastalih i sprečavanje mogućih štetnih posledica bolesti koju izaziva COVID-19 po privredu rekao da od nas zavisi dosta da li će se ova situacija završiti za mesec, dva ili tri meseca.Takođe, ističe da imamo dovoljno pšenice i brašna, kao i da mesecnco trošimo 100.000 tona brašna, a da u rezervi imamo milion tona.”Setva ide odlično, a imaćemo i žetvu i bez toga nikakvih problema ne bi imali godinu dana. Takođe, nema problema ni s drugim namirnica, uljem i šećerom”, rekao je Vučić.Najavio je da će odlukama vlade biti sprečen izvoz osnovnih žvotnih namirnica u periodu od najmanje 30 dana.Vučić je ukazao na pojedine evropske gradove gde namirnica u prodavnicama nema i istakao da je kod nas situacija neuporedivo bolja.
“Niko neće ostati gladan, u to nema nikakve sumnje”, istakao je Vučić.

Izvor foto:RTV Pančevo

Related posts

Basketaši Srbije u polufinalu Olimpijskih igara

Nikoleta Dragaš

Počinje gradnja klinike „Dedinje 2″.Vučić: Počeli smo da menjamo i gradimo sve ono što nismo u prethodnih 50 godina

Mica Milakov

Zbog raspusta promenu u režimu saobraćaja autobusa ATP-a

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija