20. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Ministar Vulin pisao predsedniku Vučiću da preduzme mere na zaštiti stanovništva

Ministar odbrane Aleksandar Vulin zatražio je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da preduzme sve neophodne mere za zaštitu stanovništva.

– Na osnovu odredbe člana 88, stav 2 zakona o odbrani, Ministarstvo odbrane se obratilo predsedniku Republike Srbije i vrhovnom komandantu Vojske Republike Srbije Aleksandru Vučiću i dostavilo mu procenu rizika i pretnji po bezbednost Republike Srbije i njenih građana – izjavio je Vulin u vanrednim vestima TV Pink.

– Nakon pojave zarazne bolesti Covid-19, koja je izazvana virusom SARS kov 2, i pored do sada preduzetih mera od strane nadležnih organa i organizacija, a polazeći pre svega od dešavanja na globalnom nivou i proglašenja globalne pandemije Covid-19 od strane SZO, procena je da bi dalje širenje Covida-19 moglo značajno ugroziti zdravlje šire populacije stanovništva, a time dovesti u pitanje normalno odvijanje života u Republici Srbiji, uključujući i funkcionisanje njenih institucija, javnih službi i privrede – rekao je Vulin.

– Iz navedenih razloga, rizici i pretnje po bezbednost Srbije i njenih građana zahtevaju donošenje hitnih mera iz nadležnosti predsednika Republike Srbije – istakao je ministar odbrane.

Kako je dodao, predsednik Republike Srbije je večeras primio procenu Ministarstva odbrane, i sada je na njemu da odluči kako i na koji način će iskoristiti svoja ustavna ovlašćenja i kako će staviti u funkciju očuvanja života i zdravlja svih građana Srbije sve službe bezbednosti u našoj zemlji.

– Građani Srbije, budite uz svoju zemlju, uz svoju državu. Živela Srbija – poručio je ministar odbrane.

Related posts

Predsednik Srbije doputovao u posetu Kipru, sednica dve vlade

Zorana Stekovic

Još dve žrtve korona virusa u južnom Banatu

Nikoleta Dragaš

PS: Ako je Borko, odnosno Borislav Stefanović promenio svoje ime, ne znači da su građani Srbije zaboravili njegov lopovluk

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija