17. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Zabranjenje posete domovima za stare zbog korona virusa

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević naložio je svim ustanovama za smeštaj u sistemu socijalne zaštite, u koje spadaju i domovi za stare i gerontološki centri, striktnu zabranu poseta, kao jednu od mera zaštite protiv širenja korona virusa.

“Najstariji građani, prema rečima struke, spadaju u kategoriju rizičnih i najosetljivijih, kada je u pitanju korona virus. Zabrana poseta predstavlja preventivu kojom možemo da ih zaštitimo i zato molim stanovništvo, porodice i prijatelje naših korisnika, da imaju razumevanja, a sve sa ciljem da zaštitimo naše najstarije korisnike”, naveo je Ðorđević u saopštenju dostavljenom medijima.

Ministar je istakao da je do juče važila preporuka da se ustanove u okviru sistema socijalne zaštite ne posećuju, ali da je od danas to najstrože zabranjeno.

“Obaveštenje o zabrani poseta mora da bude istaknuta u ustanovama, ali ćemo o svim aktuelnostima obaveštavati javnost i putem sajta Ministarstva. Molim sve da imaju razumevanja, ovakvim ponašanjem zaštitićemo i naše radnike, a veoma je važno i da se oni posle posla vrate zdravi svojim porodicama“, rekao je Ðorđević.

Izvor foto:Studio B

Related posts

Podrška Kraljevčana SNS-u

Jasmina Petkovic

PRVO FUNKCIONALNE, A ZATIM I TOPLE PROBE SISTEMA

Mica Milakov

Svetski dan radija – najbrži i najinteraktivniji mediji

Mirjana Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija