28. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Predsednik Vučić: Molim građane da veruju državi, formiraćemo dva krizna štaba!

Smatrao sam veoma važnim da vam se obratim. Ono što građane najviše brine jeste zdravlje ljudi. Ulagali smo mnogo novca, spremniji smo dočekali ove najteže izazove u odnosu na veliki broj zemalja. Neće nam biti lako u nedeljama koje dolaze. Imaćemo više slučajeva zaraze, imaćemo teže slučajeve, izgubićemo živote ljudi. To možemo samo ujedinjeni i jedinstveni. Imaćemo dve vrste bitaka koje moramo da pobedimo. Najteže će biti najstarijim građanima. Dva krizna štaba biće formirana. Na čelu jednog biće Ana Brnabić, predsednica Vlade, na čelu drugog ću biti ja. Jedan će brinuti o zdravlju ljudi, a drugi o otklanjanju ekonomskih mera. Još jednu meru smo doneli, a to je da na postojeće povećanje zdravstvenim radnicima podignemo platu za još 10 odsto od 1. aprila – rekao je predsednik Vučić.

On je naglasio da nema potrebe za panikom.

– 350 respiratora smo imali 2009. godine. Sada ih imamo 1008. Nisu svi zaraženi na respiratorima, trenutno je samo jedan na prikačen na ovu mašinu. Molim penzionere da izbegavaju mesta gde ima mnogo ljudi. Neka ostanu disciplinovani i neka se strpe još četiri, pet nedelja. Kućna izolacija će biti najčešći vid lečenja, ali Infektivna klinika u Beogradu baviće se samo koronavirusom, posebno odeljenje KC Niš i posebno odeljenje KC Novi Sad. Imamo svega dovoljno, i hrane i bolničkog materijala, postelje. Nemojte kupovati višak namirnica, moraćete da bacate. Verujte svojoj državi – rekao je Vučić.

Što se izborne kampanje tiče, posle posete Nemačkoj i kancelarki Angeli Merkel, gde ću razgovarati o KiM i koronavirusu, EU, pozvaću sve predstavnike stranaka koje će učestvovati na izborima da se dogovorimo o eventualnom pomeranju datuma izbora – naglasio je predsednik Vučić.

Izvor foto:RTV Pančevo

Related posts

Stefanović: Srbija ne učestvuje u trci za naoružanjem

Zorana Stekovic

U Šapcu se održava treći krug ponovljenih izbora. Sve protiče regularno

Katarina Popović

Obolelo još 6.557 osoba, preminulo 56

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija