18. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Zatvoreni pojedini granični prelazi

Od danas zatvoreni pojedini granični prelazi između Srbije i BiH, Hrvatske i Severne Makedonije.

Savetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman izjavio je da je Srbija pokrenula operaciju zatvaranja određenog broja graničnih prelaza prema BiH i da je o tome obavestila bosanskohercegovačke agencije.

On je za sarajevski portal Klix rekao da će od danas, 12. marta u 7 sati biti zatvoreni granični prelazi Bazinovci i Jamena koji su u nadležnosti Terenskog ureda Severo-istok sa sedištem u Bijeljini, pogranični prelaz Zvornik i GP Bajina Bašta Skelani.

Zatvoreni će biti i granični prelazi Most i Mokronozi u nadležnosti Terenskog ureda Višegrad, dodao je Hofman.

Kako je rekao, za saobraćaj će i dalje biti otvoreni granični prelazi Ljubovija-Bratunac, Međunarodni GP Šepak, Mali Zvornik i Karakaj.

„Saobraćaj će se na tim graničnim prelazima odvijati normalno“, rekao je Hofman i istovremeno apelovao na građane BiH da ukoliko mogu odlože putovanja van zemlje kako ne bi imali komplikacije pri povratku jer se situacija u mnogim zemljama „menja iz sata u sat“.

Zatvoren i prelaz sa Severnom Makedonijom

Granični prelaz Prohor Pčinjski od danas u 7 sati biće zatvoren za putnike i putnička vozila, a u skladu sa dogovorom sa vladom Srbije, saopštilo je severnomakedonsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je saopšteno, svi putnici će se preusmeravati na granični prelaz Tabanovce – Preševo, prenosi MIA.

Zatvaraju se prelazi i sa Hrvatskom

Srbija je zatvorila neke granične prelaze s Hrvatskom. Prema dojavi PU osječko-baranjske, GP Batina od 7 časova ujutro zatvoren je za sav saobraćaj. Zatvoreni su granični prelaz Batina-Bezdan, železnički most Erdut-Bogojevo i rečni prelaz Apatin.

Vlada Srbije juče je saopštila da će jedna od mera sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja virusa korona biti i preusmeravanje međunarodnog putnog saobraćaja na glavne granične prelaze, kao i da će privremeno biti zatvorena 44 manja i povremena granična prelaza.

Zatvorena tri prelaza ka HR i više iz RS ka Srbiji

Od jutros su iz Srbije ka Hrvatskoj zatvorena tri, a iz BiH, odnosno Republike Srpske ka Srbiji više graničnih prelaza.

Hina je javila da je jutros od 7 sati zatvoren prelaz Batina-Bezdan, a zatvoreni su i železnički prelaz Erdut-Bogojevo, kao i rečni prelaz Apatin.

Kako se navodi, portparol Policijske uprave Zoran Kon je rekao da službeno obaveštenjeno o razlozima zatvaranja nisu dobili, pa nisu želeli da komentarišu da li je reč o mere prevencije širenja koronavirusa..

Napominje se da se sa hrvatske strane saobraćaj preusmjerava na veće granične prelaze.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske, prenela je RTRS, saopštili su da će biti zatvoreni granični prelazi Bazinovci i Jamena u nadležnosti Terenske kancelarije Severoistok sa sedištem u Bijeljini, zatim Most i Mokronizi u nadležnosti Terenske kancelarije Višegrad.

Zatvoren će biti i pogranični prelazi Zvornik i Bajina Bašta – Skelani u nadležnosti Terenske kancelarije Zvornik, dok će za saobraćaj i dalje biti otvoreni granični prelazi Ljubovija – Bratunac, Šepak, Mali Zvornik i Karakaj.

Izvor: Tanjug

Related posts

U Jabuci je u toku rekonstrukcija Zmaj Jovine ulice

Mica Milakov

Mirović oštro osudio napade na decu predsednika Vučića

Bojana Kecic

Vučić:Necu odstupiti dok dišem da se borim za Srbiju

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija