7. maja 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Zahvaljujući Gradu Gimnazija dobila novu stolariju

Grad Pančevo svake godine iz budžeta izdvaja značajna sredstva za povećanje energetske efikasnosti u javnim ustanovama. Energetska efikasnost podrazumeva niz mera koje se preduzimaju radi uštede energije i na taj način se štede resursi i doprinosi očuvanju životne sredine.

Jedna od javnih ustanova koja je od Grada Pančeva dobila sredstva je i Gimnazija “Uroš Predić” koja je zamenila prozore koji su bili u izuzetno lošem stanju. Boravak đaka u tim učionicama je sada prijatniji, a energetska efikasnost zgrade je povećana čime su smanjeni i gubici toplotne energije.

“Gimnazija “Uroš Predić” je u prethodnom periodu od Sekretarijata za životnu sredinu je dobila 959 hiljada dinara i tim novcem smo uspeli da zamenimo osam prozora, starih i dotrajalih prozora, u školi i da poboljšamo energetsku efikasnost u ovoj staroj školi, staroj gotovo 160 godina”.

Prema rečima gradske većnice za zaštitu životne sredine Katarine Banjai,efekti će biti vidljivi u narednom periodu, ali će sigurno energetska efikasnost biti poboljšana u svakom smislu.

“Energetska efikasnost podrazumeva niz mera koje preduzimamo radi uštede energije i na taj način štedimo resurse i doprinosimo očuvanju životne sredine”.

“Jedna od niza mera koje se preduzimaju radi smanjenja gubitaka energije i povećanja energetske efikasnosti je zamena dotrajale stolarije”.

U svrhu unapređenja energetske efikasnosti za javne ustanove budžetom Grada Pančeva svake godine se izdvajaju određena sredstva i jedna od tih ustanova je i Gimnazija kojaje bila u izuzetno lošem stanju.Zamenom stolarije poboljšanja je energetska efikasnost objekta, a isto tako đaci i zaposleni imaju prijatniji boravak u tim učionicama.

Related posts

Česi održali proslavu u Gaju

Jelena Obradović

Udruženje “Vardar” čuva makedonsku tradiciju

Jelena Obradović

Vučić zahvalio Harčenku za novih 100.000 vakcina

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija