12. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Vesti

Vojlovački Slovaci obeležili Svetski dan molitve

Svetski dan molitve u svetu se obeležava svakog prvog petka u martu. Ove godine program su pripremile hrišćanske žene iz Zimbabvea. U evangeličkoj crkvi u Vojlovici Slovaci su se prigodim programom uključili u obeležavanje ovog značajnog dana.

Svake godine prvog petka u mesecu martu, u više od 170 zemalja u svetu obeležava se Svetski dan molitve žena. U pitanju je globalni ekumenski pokret, koji vode žene Hrišćanke, različitih rasa, kultura i tradicija, pozivajući sve da se ujedine u molitvi za mir i pravdu. Program ove godine su pripremile žene iz Zimbabvea.

Nekoliko žena iz crkvene opštine u Vojlovici pridužile su se proslavi ovog dana čitajući tekstove o životu i teškoćama sa kojima se svakodnevno susreću žene iz Zimbabvea.

Kantorka Eva Breznikimala je ulogu da navežba sa ženama iz crkvene zajednice pesme koje su žene iz Zimbabvea pripremile i poslale.

O cilju svetskog dana molitve, o kulturi, različitostima i sličnostima žena iz Zimbabvea i nas govorio je slovački evangelički sveštenik u Vojlovici Branislav Kulik.

Na kraju programa prikupljena su novčana sredstva, za pomoć, Fondaciji za buducnost žena u Zimbabveu, koja se bori protiv nasilja nad ženama i protiv dečjih brakova. Po statistici 42% devojčica moralo je da napusti školovanje jer su bile prisiljene na brak, navodi se iz ove Fondacije.

Related posts

Vučić u dvodnevnoj poseti Tirani

Nikoleta Dragaš

Izgoreo auto noćas na Strelištu

Mica Milakov

DVADESET GODINA BITKE ZA KOŠARE, PREDSEDNIK VUČIĆ: Draga braćo, dali ste život za Srbiju MI SE VAMA PONOSIMO!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija