26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Srbija Vesti

Potvrđen peti slučaj koronavirusa u Srbiji

U Srbiji su potvrđena još dva slučaja zaraženih koronavirusom, tako da su u našoj zemlji ukupno zaražene četiri osobe, saopštilo je jutros Ministarstvo zdravlja.

Na zvaničnom sajtu Ministarstva zdravlja Srbije potvrđen je peti slučaj korona virusa u zemlji.

Do 18 časova, u nacionalnoj referentnoj labaratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 117 osoba koje su ipunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, testirani su uzorci devet osoba, od kojih je jedan bio pozitivan i osam negativnih na novi korona virus.

Koronavirusom u Srbiji zaražene su dve devojke koje su prethodno bile u kontaktu sa zaraženom osobom, koja je trenutno u inostranstvu.
One su smeštene u Beogradu na Infektivnoj klinici.

U Srbiji je potvrđeno ukupno pet slučajeva zaraženih koronavirusom.
Prvi zaraženi je 43-godišnji muškarac iz Bačke Topole, dok je drugi zaraženi kineski državljanin koji radi u Beogradu.

Troje pacijenata zaraženih novim korona virusom, koji se leče na Infektivnoj klinici KCS, nisu životno ugroženi i dobrog su opšteg stanja, rekao je danas direktor te klinike Goran Stevanović. Navodi da zaraženi pacijenti pokazuju kliničke znake „umereno teške forme korona virusne bolesti“.

„Svi oni imaju respiratorne tegobe, imaju početne znake zapaljenskih promena na plućima, što je uobičajeno za ovu formu bolesti“, objasnio je direktor Infektivne klinike KCS.

Stevanović je naveo da su pacijenti dobrog opšteg stanja, da se ne nalaze u jedinici intenzivne nege, već na odeljenju opšteg tipa, ali u sistemu stroge izolacije, kako ta bolest i zahteva.

„U ovom trenutku niko od naših pacijenata koji su pozitivni nije životno ugrožen“, naglasio je on.

Stevanović ističe da se sve zemlje u kojima ima zaraženih novim korona virusom, pridržavaju algoritama koje preporučuje Svetska zdravstvena organizacija, a to je da se pacijenti otpuštaju nakon što prestanu svi simptomi bolesti i nakon sto pristignu dva uzastopna negativna PSR nalaza na Kovid-19.

Izvor foto:Alo.rs

Related posts

U poslednja 24 sata u Srbiji obolelo još 372 osobe, sedam preminulo

Zorana Stekovic

Vladimir Orlić: Boris Tadić i Marinika Tepić takmiče se za titulu najvećeg lažova!

Nikola Toadjer

ODLIČNA SARADNJA AK TAMIŠ I GRADA : Pančevo dobija gradsku trku !

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija