26. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Južni Banat Najvažnije Pančevo Vesti

Grad Pančevo u tri projekta javno-privatnog partnerstva

U cilju bržeg rešavanja komunalnih problema u oblasti javnog prevoza, javnog osvetljenja i putne infrastrukture Grad Pančevo je ušlo u tri projekta javno-privatnog partnerstva. Reč je o postupku koji omogućava uštede u budžetu Grada, a ušteđena sredstva će biti iskorišćena za dodatno poboljšanje komunalnih usluga.

Javno-privatno partnerstvo je u stvari zajedničko ulaganje Grada Pančeva i poslovnog partnera u koje se ušlo prošle godine. Realizacija sva tri javno-privatna partnerstva počeće u naredna dva meseca.

Ona podrazumevaju da će u naredne dve godine 35 kilometara puteva biti urađeno, 60 novih autobusa će prevoziti putnike a u periodu od 6 meseci kompletno javno osvetljenje biće zamenjeno led rasvetom.

Pančevo je jedan od prvih gradova u Srbiji koji je uspešno ušao u postupak izrade projekata za javno-privatno partnerstvo.

“Pančevo je jedan od prvih gradova u Srbiji koje je krenulo sa projektom izrade javno-privatnog partnerstva i dobilo pozitivno mišljenje od strane Ministarstva finansija. Javno-privatno partnerstvo predstavlja zajedničko ulaganje Grada Pančeva i poslovnog partnera u cilju poboljšanja komunalnih usluga”, izjavila je gradska menadžerka Maja Vitman.

U pitanju je zajedničko ulaganje Grada Pančeva i poslovnog partnera kako bi se građanima pružile kvalitetnije usluge.

“Odlučili smo se da uđemo u ovaj postupak kako bismo efikasnije i brže rešili tekuće probleme naših građana u oblasti javnog prevoza, javnog osvetljenja i putne infrastrukture. Samim ovim vršimo uštede u budžetu grada i automatski sredstva će biti opredeljena upravo za poboljšanje. U toku prošle godine smo krenuli i sa postupkom javno-privatnog partnerstva. U toku naredna dva meseca očekujemo samu implementaciju. To znači, da će u uskoro naći 60 autobusa na putevima odnosno koji će prevoziti putnike, da će u periodu od dve godine se uraditi 35 kilometra puta a da će u periodu od 6 meseci kompletno javno osvetljenje biti zamenjeno novom led rasvetom. Očekujemo da naši građani budu zadovoljni, jer će se prvi efekti videti veoma uskoro”, navela je Maja Vitman.

Related posts

Nagrada “Vasko Popa” Dejanu Aleksiću

Nikoleta Dragaš

Akcija odnošenja kabastog otpada do kraja oktobra

Nikoleta Dragaš

Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti Milana Živadinovića

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija