26. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Vesti

Manifestacija “Žene ženama” održana u Gerontološkom centru Pančeva

Manifestacija ,,Žene ženama“ održana je, povodom 8. marta u Gerontološkom centru u saradni sa Udruženjem  žena „Banatske petice“. Svaka od članica udruženja je napisala pesmu a korisnice gerontološkog centra su takođe u okviru literarne sekcije napisale pesme koje  će jedne drugima čitati.

Gerontološki centar Pančeva je povodom 8. marta organizovao za svoje korisnice manifestaciju ,,Žene ženama“ koja je pokrenuta u saradnji Udruženja žena ,,Banatska petica“. Pesnikinje iz Udruženja će podeliti svoje pesničke kracije  a takođe će i Pripadnice lepšeg pola moći da pročitaju pesme koje su u okviru pesničke sekcije pisale za ovu priliku.

Ova manifestacija se svake godine održava povodom 8. marta ali i pored toga postoje mnoge druge aktivnosti koje ulepsavaju svakodnevicu žena koje borave u centru. Direktorka Tanja Lukić je istakla da svaki dan treeba biti kao praznik uz uzajamno poštovanje i ljubav.

Trudimo se da svaki dan bude ispunjen i zbog toga smo formirali razne sekcije kako bi naši korisnici imali mogućnost da ispolje svoju krativnost u svim oblastima. Muškarci su mesec dana vredno radili na pripremi manifestacije da bi iznenadili dame i obeležili Dan žena. Pored pripreme najvažnije je druženje tokom aktivnosti, stvaranje novih prijateljstava i timski rad.

Udruženje žena ,,Banatske petice“ je na svoju inicijativu odlučilo da svaka od članica napiše pesmu kojom će upriličiti ovu manifestaciju. Pet pesnikinja su se skupile i oformile ovo društvo jer je važno da žene mogu da izkažu svoj talenat i ljubav prema pesmi.

Pored ove manifestacije tu su i razna recitatorska takmičenja i aktivnosti . Odziv je veliki i svake godine ljudi se raduju ovakvim manifestacijama a pored toga želimo da svaki dan bude osmišljen tako da im nikada nije dosadno, i da uvek imaju priliku za druženje i zabavu. istakla je Tanja Lukić.

 

Related posts

Ministar Vulin apelovao na građane da budu odgovorni i preduzmu sve mere zaštite od požara

Zorana Stekovic

Paljenje badnjaka u pančevačkim crkvama

Nikola Toadjer

Redovni pregledi – najefikasnija borba protiv raka jajnika

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija