27. februara 2021.
Radio televizija Pančevo
Srbija Vesti

Vučić u Pančevu: Postavljen kamen temeljac za “Brose”, ovo smo čekali preko 50 godina

Fabrika nemačke kompanije Brose, koja danas počinje da se gradi u Pančevu, jedna je od najboljih stvari koja se Srbiji dogodila u poslednjih 50 godina, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić je, na ceremoniji kojom se obeležava početak radova na izgranji fabrike, rekao da je to jedan od najvažnijih koraka koji su napravljeni.

“Za ovo živite i radite, za ovakve dane. Koliko god pažnje da posvetimo izgradnji ove fabrike, nije dovoljno. Ovo je jedna od najboljih stvari koja se Srbiji desila u poslednjh 50 godina”, istakao je predsednik Srbije.

Prema njegovim rečima, Brose je jedna od fabrika koja će da menja sve, ne samo u Pančevu, Banatu, već će pozitivno da utiče i na Beograd, celu Srbiju.

“Za nas to znači dodatni izvoz od 450 miliona evra u 1.100 radnika”, rekao je Vučić.

On je istakao da će “običnim” radnicima plata u početku biti 750 evra, inženjerima 1.500 evra, a do 2026. godine plata će biti između 1.900 i 2.100 evra.

“To samo govori o značaju ove kompanije. Ponosan sam na to što ste izabrali Srbiju”, rekao je Vučić.

Ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu, potpisan je krajem novembra 2019. godine.

U fabrici će se proizvoditi moduli ventilatora za hlađenje motora za sisteme upravljača i pumpe za ulje, kao i elektronike.

 

Related posts

Iznenađenje za Anju Crevar

Nikola Toadjer

Saveti za uzgoj lekovitog bilja iz Instituta „Dr Josif Pančić“

Jasmina Petkovic

NAJNOVIJI PRESEK STANJA: U Južnom Banatu novih 23 slučaja COVID-19, Belocrkvanka pobedila virus

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija