27. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Mjuzikl “Kosa” u izvođenju mladih novosadskih glumaca

Foto: RTV Pančevo

Mjuzikl „Kosa“ odigran je u decembru prošle godine u Novom Sadu, dok je premijerno u Beogradu izveden 22. februara. Učestvuju i studenti glume novosadske Akademije umetnosti, a problemi mladih, sloboda govora, pravo na različitost i tema rata, prisutni u ovom mjuziklu, aktuelni su u svakom vremenu.

U organizaciji Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta izveden je mjuzikl Kosa, najpre u Novom Sadu, a zatim je usledila premijera u Beogradu. U predstavi učestvuju glumci Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, ali i studenati glume novosadske Akademije umetnosti. Nova verzija ovog mjuzikla takođe je zasnovana na čuvenom istoimenom brodvejskom mjuziklu i kultnom filmu Miloša Formana.

Problemi mladih, sloboda govora, pravo na različitost i tema rata zastupljeni su u svakom vremenu. Dakle, ovaj mjuzikl daje sliku društva u kojem živimo i izaziva burne emocije, neretko i suze. Mladi tematiku „Kose“ posmatraju iz ugla današnjeg vremena.

Projekat se realizuje u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država i Grada Novog Sada. Sledeće izvođenje biće 10. maja u Beogradu, a mladi glumci se nadaju da će ovaj mjuzikl dobiti priliku da bude izveden i u Pančevu.

Related posts

Grad i MZ Dolovo apeluju na građane da ne kradu saobraćajne znakove

Mica Milakov

Vučević: Ponosan što su istina i pravda pobedili

Nikoleta Dragaš

Heroji dana radnici Službe kućnog lečenja

Jasmina Petkovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija