9. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Mjuzikl “Kosa” u izvođenju mladih novosadskih glumaca

Foto: RTV Pančevo

Mjuzikl „Kosa“ odigran je u decembru prošle godine u Novom Sadu, dok je premijerno u Beogradu izveden 22. februara. Učestvuju i studenti glume novosadske Akademije umetnosti, a problemi mladih, sloboda govora, pravo na različitost i tema rata, prisutni u ovom mjuziklu, aktuelni su u svakom vremenu.

U organizaciji Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta izveden je mjuzikl Kosa, najpre u Novom Sadu, a zatim je usledila premijera u Beogradu. U predstavi učestvuju glumci Pozorišta mladih i Novosadskog pozorišta, ali i studenati glume novosadske Akademije umetnosti. Nova verzija ovog mjuzikla takođe je zasnovana na čuvenom istoimenom brodvejskom mjuziklu i kultnom filmu Miloša Formana.

Problemi mladih, sloboda govora, pravo na različitost i tema rata zastupljeni su u svakom vremenu. Dakle, ovaj mjuzikl daje sliku društva u kojem živimo i izaziva burne emocije, neretko i suze. Mladi tematiku „Kose“ posmatraju iz ugla današnjeg vremena.

Projekat se realizuje u koprodukciji Pozorišta mladih, Novosadskog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture Novi Sad, pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih država i Grada Novog Sada. Sledeće izvođenje biće 10. maja u Beogradu, a mladi glumci se nadaju da će ovaj mjuzikl dobiti priliku da bude izveden i u Pančevu.

Related posts

Vučić se sastao sa Zaglkisom i Danilovićem

Katarina Popović

Vučić sutra u radnoj poseti Bugarskoj

Nikoleta Dragaš

Dragi lekari i sestre, mnogo vas volimo!

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija