9. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Sport Vesti

Crvena zvezda slavi 75. godina postojanja

Foto: RTV Pančevo

Sportsko društvo Crvena zvezda slavi 75. godina svog postojanja. Tom prilikom dodeljena su priznanja najzaslužnijim pojedincima i klubovima.

Sportsko društvo Crvena Zvezda ovog 4. marta proslavlja svoj 75. rođendan. Na početku svečanosti koja je održana u  Medija centru stadiona “Rajko Mitić” prisutni su imali priliku da se kratkim filmom podsete na bogatu istoriju ovog sportskog društva. Prisutnima  se obratio profesor dr Petar Škundrić, predsednik Skupštine SD Crvena Zvezda, kao i Božidar Maljaković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije . Tradicionalno, najzaslužnijim sportistima, sportskim radnicima, klubovima i organizacijama dodeljena su priznanja. Za najbolje pojedince Sportskog društva Crvena zvezda za 2019. godinu izabrani su džudista Nemanja Majdov i kik-bokserka Staša Veić. Prema rečima Nemanje Majdova, ovakvo priznanje je velika čast.

Njegov trener, džudo stručnjak Ljubiša Majdov dobitnik je nagrade za najboljeg trenera. Ovo priznanje s pravom je usledilo nakon velikog uspeha koji je postignut 2017. godine, kada je mladi džudista osvojio zlatnu medalju na svetskom prvenstvu u Budimpešti, a Ljubiša Majdov proglašen za najboljeg trenera Evrope. Prema njegovim rečima, ovo priznanje predstavlja motivaciju za dalje uspehe.

Predsednik Upravnog odbora Džudo kluba Crvena zvezda Stojan Vujko istakao je da će, nakon ovog dvostrukog priznanja, klub nastaviti sa dobrim rezultatima.

Zbog svojih izuzetnih rezultata u domaćim i međunarodnim takmičenjima, za najbolji klub proglašen je Fudbalski klub Crvena zvezda.

Related posts

Zmaj Jovina i Sterijina bez vode u utorak (9. jula) od 9 sati

Nikoleta Dragaš

Video-igre i kladionice – strast ili bolest?

Nikoleta Dragaš

NIS: U prvom kvartalu 2019. investirano više od 8 milijardi dinara

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija