24. januara 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Pančevo Vesti

OŠ “Bratstvo jedinstvo” dobija sredstva za zamenu prozora

Foto: RTV Pančevo

Lokalana samouprava svake godine izdvaja  značajna sredstva za renoviranje OŠ “Bratstvo jedinstvo”. Ove godine dobiće sredstva za zamenu prozora u holu škole, dok je prošle godine popravljen krov na fiskulturnoj sali, uređeni su sportski tereni i popravljena je školska ograda.

Lokalana samouprava svake godine izdvaja  značajna sredstva za renoviranje OŠ Bratstvo Jedinstvo.Ove godine dobiće sredstva za zamenu prozora u holu škole dok je prošle godine poravljen krov na fiskulturnoj sali , uređeni su sportski tereni i popravljena je školska ograda.

Osnovnu školu  “Bratstvo jedinstvo” pohađa 366 učenika u  petnaest odeljenja gde se nastava organizuje na srpskom jeziku.  U dva odeljenja učenici nastavu prate na mađarskom jeziku. Zahvaljući dobroj saradnji Lokane samouprave svake godine izdvaja se novac za renoviranje škole. Ove godine u OŠ “Bratstvo jedinstvo” biće zamenjeni i fasadni portali u holu škole. Članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje Tatjana Božić obišla je školu u Vojlovici.

“”Osnovna škola “Bratsvo jedinstvo” dobila je prethodnih godina oko 3,6 miliona dinara za zamenu prozora, čeličnu konstrukciju krova iznad fiskulturne sale, sanaciju sportskih terena, kao i ogradu škole. Ove godine predviđeno je  milion i sto hiljada dinara za zamenu fasadnih portala u holu škole”, rekla je Tatjana Božić.

Direktorka OŠ “Bratsvo jedinstvo” Ksenija Carević ističe da je saradnja sa Lokalnom samoupravom dobra, da imaju razumevanje za potrebe škole i da su prošle godine dobili preko tri i po miliona dinara.

” Saradnja lokalne samouparave pomaže u svakom smislu obnove i rekonstrukcije škole. Pored toga grad je posredovao između skole i Pokrajine za milion i 8oo hiljada dinara za sanaciju fudbalskog terena. Takođe pomogli su nam oko kupovine videoprojektora i dve bele table. Uvek konkurišemo na konkursima i to dobro odjekne. Ove godine Ministarstvo prosvete je u našu školu uložilo 5 računara i dobili smo ono što je veoma značajno za digitalnu nastavu − internet u celoj školi, čija je vrednost do 3 miliona dinara”, dodala je Ksenija Carević.

Grad je ranijih godina ulozio značajna sredstva za osetljive kategorije.  Zahvaljući projektu pod nazivom „Mala pomoć prijatelja“ OŠ “Bratstvo jedinsatvo dobilo je sredstva u iznosu od preko tri miliona dinara.

izvor:rtv Pančevo

Related posts

SNS : Pančevo jedan od gradova koji ulaže velika sredstva u decu, mlade i sportsku infrastrukturu !

Jasmina Petkovic

Predsednik Vučić nakon sednice Vlade: Od danas od 20 sati do 5 ujutru POLICIJSKI ČAS – Zabrana kretanja važi za SVE GRAĐANE

Nikoleta Dragaš

NOVO: U Južnobanatskom okrugu 127 osobe pozitivne na COVID-19, beleži se pad broja ljudi u samoizolaciji

Katarina Popović

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija