1. decembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo Vesti

Opšta bolnica Pančevo dobila akreditaciju na sedam godina

Foto: RTV Pančevo

Akreditacija na sedam godina, koju je dobila Opšta Bolnica Pančevo, ukazuje na poboljšanje rada ove ustanove nakon rekonstrukcije Internog odeljenja. Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo finansirao je akreditaciju svih opštih bolnica u Vojvodini, pa i pančevačku. Danas je ovaj sertifikat uručen Opštoj bolnici Pančevo.

Pančevačka Bolnica dobila je akreditaciju na, maksimalnih sedam godina. Rekonstrukcija ove zdravstvene ustanove, poboljšanje uslova i usluga koje se pružaju pacijentima, kvalitet i kvantitet rada neki su od preduslova koji su ispunjeni da bi Bolnica dobila ovaj sertifikat. Direktor dr Slobodan Ovuka naglasio je da bi voleo da se ovim tempom nastavi i da se standardi iz godine u godinu poboljšaju.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo finansirao je akreditaciju svih opštih bolnica u Vojvodini, Kliničkog centra u Pokrajini, a u toku je proces i specijalnih bolnica za rehabilitaciju.

Dr Ovuka je naglasio da akreditacija znači poverenje i da svakodnevni rad sa pacijentima sada dobija na težini. Takođe, on je napomenuo da su pacijenti uvek bili i biće na prvom mestu.

 

 

Related posts

Zimska služba delovala preventivno

Zorana Stekovic

Uskršnji običaji u Češkoj

Mirjana Popović

Vučić: Razgovori u Berlinu nemaju veze sa bilo kakvim rešenjem za Kosovo; odluka o izborima posle sastanaka sa Putinom i Si Đinpingom

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija