8. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Pančevo u petak dobija novog stranog investitora, predsednik Vučić postavlja kamen temeljac za “Brose”

U petak 6 marta biće svečano postavljen kamen temljac za izgradnju nove nemačke fabrike u Pančevu, kompanije „Brose“ uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kompanija „Brose“ koja se takođe bavi proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju otvoriće svoj pogon u Pančevu gde će biti otvoreno oko 1100 novih radnih mesta. Plate će biti iznad proseka, čak i do 1900 evra.

“Severna zona 2 površine 22 hektara, zahvaljujući zalaganju našeg predsednika Aleskandra Vučića biće prostor za ulaganje nemačke kompanije „Brose“ za izgradnju proizvodnog objekta i naučno-istraživačkog centra. Izdata je građevinska dozvola i radovi su počeli. Realizacijom ove investicije do 2025. godine biće otvoreno ukupno 1100 novih radnih mesta” ,rekao je Saša Pavlov.

Severna zona sastoji se od Severne zone 1 površine 75 ha i Severne zone 2 površine oko 22 ha. U okviru Severne zone 1, na parceli površine 20 ha posluje privredno društvo ZF Serbia. Objekti prve faze završeni su u potpunosti i fabrika je zvanično startovala sa radom juna 2019. godine.

“U februaru ove godine data je upotrebna dozvola za objekte druge faze koji obuhvataju proizvodni objekat i objekat istraživačko-razvojnog centra. Za sada je u ovoj fabrici zaposleno oko 600 radnika, a ukupan planirani broj zaposlenih do 2022. godine je 1000, bez razvojnog centra gde je planirano zapošljavanje još 200 do 300 visoko obrazovanih lica. Ukupno u Pančevu zaposlenost je smanjena za oko 4000 hiljade ljudi, naspram skoro 12 hiljada koliko smo zatekli”, poručio je Pavlov.

U Severnoj zoni 1 su na površini od 6 ha formirane manje parcele koje su po tržišnoj ceni otuđene domaćim privrednicima. To je prema rečima gradonačelnika Saše Pavlova, veoma važno s obzirom da se kroz direktne strane investicije i nove kompanije, podiže i lokalna privreda.

“U ovoj zoni je za sada ostala parcela površine 23,1 ha, koju postoji interesovanje jednog stranog investitora.Pregovori su u toku. Postoji i parcela površine 16 ha za koju je zainteresovana kompanija ZF sa kojom je održano više sastanaka u vezi sa planiranom realizacijom novih investicionih projekata”, poručio je Pavlov

Related posts

JOŠ 2.715 NOVIH SLUČAJEVA! PREMINULO 39 OSOBA! NA RESPIRATORIMA 259 PACIJENATA!

Mirjana Popović

Pratite koncert Lepe Brene iz svojih domova: Najveća muzička zvezda ovih prostora peva za vas ispred Skupštine grada!

Mica Milakov

Pančevo u Šarenici

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija