27. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Najvažnije Vesti

Pančevo u petak dobija novog stranog investitora, predsednik Vučić postavlja kamen temeljac za “Brose”

U petak 6 marta biće svečano postavljen kamen temljac za izgradnju nove nemačke fabrike u Pančevu, kompanije „Brose“ uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kompanija „Brose“ koja se takođe bavi proizvodnjom komponenti za automobilsku industriju otvoriće svoj pogon u Pančevu gde će biti otvoreno oko 1100 novih radnih mesta. Plate će biti iznad proseka, čak i do 1900 evra.

“Severna zona 2 površine 22 hektara, zahvaljujući zalaganju našeg predsednika Aleskandra Vučića biće prostor za ulaganje nemačke kompanije „Brose“ za izgradnju proizvodnog objekta i naučno-istraživačkog centra. Izdata je građevinska dozvola i radovi su počeli. Realizacijom ove investicije do 2025. godine biće otvoreno ukupno 1100 novih radnih mesta” ,rekao je Saša Pavlov.

Severna zona sastoji se od Severne zone 1 površine 75 ha i Severne zone 2 površine oko 22 ha. U okviru Severne zone 1, na parceli površine 20 ha posluje privredno društvo ZF Serbia. Objekti prve faze završeni su u potpunosti i fabrika je zvanično startovala sa radom juna 2019. godine.

“U februaru ove godine data je upotrebna dozvola za objekte druge faze koji obuhvataju proizvodni objekat i objekat istraživačko-razvojnog centra. Za sada je u ovoj fabrici zaposleno oko 600 radnika, a ukupan planirani broj zaposlenih do 2022. godine je 1000, bez razvojnog centra gde je planirano zapošljavanje još 200 do 300 visoko obrazovanih lica. Ukupno u Pančevu zaposlenost je smanjena za oko 4000 hiljade ljudi, naspram skoro 12 hiljada koliko smo zatekli”, poručio je Pavlov.

U Severnoj zoni 1 su na površini od 6 ha formirane manje parcele koje su po tržišnoj ceni otuđene domaćim privrednicima. To je prema rečima gradonačelnika Saše Pavlova, veoma važno s obzirom da se kroz direktne strane investicije i nove kompanije, podiže i lokalna privreda.

“U ovoj zoni je za sada ostala parcela površine 23,1 ha, koju postoji interesovanje jednog stranog investitora.Pregovori su u toku. Postoji i parcela površine 16 ha za koju je zainteresovana kompanija ZF sa kojom je održano više sastanaka u vezi sa planiranom realizacijom novih investicionih projekata”, poručio je Pavlov

Related posts

Najuspešniji šahisti “Aljehina” dobili vožnju katamaranom

Jasmina Petkovic

Mihajlovićeva: Srbija spremna da otvori avio-saobaćaj, dogovaramo se sa Evropom

Jasmina Petkovic

COVID-19: Još pet novih slučajeva u južnom Banatu

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija