23. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Društvo Najvažnije Pančevo

Najmlađi Vojlovčani na maskenbalu u “Đetvanu”

U Vojlovici je održan tradicionalni maskenbal za decu. Učestvovala su deca svih uzrasta i dobili su slatke paketiće a najboljih 15 je dobilo diplome. Ova manifestacija tradicionalno se održava već dvadeset godina u cilju druženja i dobre zabave mališana iz Vojlovice.

Slovačko kulturno-umetničko društvo Đetvan iz Vojlovice organizovalo je tradicionalni maskenbal za decu u Vojlovici. Stručni žiri bira 15 najkreativnijih maski i deca koja su se najviše potrudila dobijaju diplome a sva deca za trud dobijaju slatke paketiće.

Na maskenbalu učestvuju deca svih uzrasta od prvog do osmog razreda. S obzirom na to da je ovo dečji maskenbal, glavni učesnici su mališani. Međutim, i stariji se priključu , kao podrška, rekao je Mihal Spišjak predsednik Kulturno umetničkog društva „Đetvan“.

Februarski maskenbal u Vojlovici Slovačko kulturno-prosvetno društvo „Đetvan“ organizuje više od 20 godina.  S obzirom da je februar Svetski mesec karnevala, maskenbala, mi u Slovačkom kulturno-umetničom društvu „Đetvan” se trudimo da zadržimo tradiciju i da deci pokažemo šarenilo, lepotu i kreativnost koju donose maske, istakla je članica društva Danijela Holok.

Maskirani Vojlovčani, ali i Pančevci iz drugih delova grada, pokazali su svoju kreativnost i svake godine je broj dece veliki.

Prema rečima organizatora, osnovni cilj maskenbala, ali i drugih sličnih manifestacija koje ovo Društvo organizuje, prvenstveno zbog dece, jeste druženje i razvijanje kreativnosti.

Related posts

Vučić: Srbija će pobediti koronu!

Nikoleta Dragaš

Vučić u Banatskom Novom Selu dočekan uz pogaču i so

Mica Milakov

Servisne informacije za 19. decembar

Zorana Stekovic

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija