1. marta 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić u radnoj poseti SAD

Boriću se u Vašingtonu za bolju poziciju Srbije, poručio predsednik Vučić, koji će tokom dvodnevne posete SAD-u učestvovati na konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove i razgovarati sa brojnim visokim zvaničnicima američke administracije.

Pedsednik Vučić boraviće u radnoj poseti SAD 1. i 2. marta, a prvog dana učestvovaće na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove (AIPAC) i tom prilikom se obratiti brojnim učesnicima skupa.

Tokom boravka u Vašingtonu,sastaće se sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom, a programom posete predviđen je i niz bilateralnih susreta sa drugim visokim zvaničnicima američke administracije, najavila je pres služba predsednika.

Kako je predsednik Vučić jutros, pred put, sam rekao, u Vašingtonu će se sastati i sa savetnikom za nacionalnu bezbednost predsednika SAD Robertom O“Brajanom, američkim izaslanikom Metjuom Palmerom, specijalnim izaslanikom SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričardom Grenelom…svima „koji odlučuju o nama“.

Dominantna tema razgovora u Vašingtonu, istakao je, biće Kosovo, a rezgovaraće se i o bilaterarnim odnosima i ekonomskoj saradnji dve zemlje.

Vučića je u Vašington pozvao Američko-izraelski komitet za javne poslove (AIPAC), na skup koji će okupiti oko 18 000 učesnika, a na kome će biti prisutne, kako se najavljuje dve trećine članova američkog kongresa.

Na skupu će Vučić govoriti o odnosima Srbije i Izraela, ali i o izazovima globalne politike.

„Dobio sam priliku, tamo će govoriti svi važniji Amerikanci,…Neću ja biti tamo „na marginama“ već ću imati prave susrete“, kazao je pre nekoliko dana predsednik Srbije “

Poručio je i da sa Amerikancima nije lako razgovarati, ali da će se u Vašingtonu boriti za bolju poziciju zemlje.

Ne treba očekivati da će SAD ili bilo koji drugi međunarodni igrači promeniti stav prema Kosovu, rekao je on.“ Ali možemo da probamo da zauzmemo drugačiju poziciju u američkim očima, nego što je bio slučaj do sada.To će biti važni susreti za nas „, poručio je predsednik Srbije pred put u Vašington.

Related posts

Počinje gradnja klinike „Dedinje 2″.Vučić: Počeli smo da menjamo i gradimo sve ono što nismo u prethodnih 50 godina

Mica Milakov

Vučić u Kruševcu: Naša je obaveza da pokažemo pažnju građanima

Nikoleta Dragaš

Vučić: Izvinjavam se zbog napada na Kona i krizni štab

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija