15. aprila 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Najvažnije Vesti

Sekcija tambure u Paunoviću

Sekcija tambure u okviru Kulturno-umetničkog društva “Stanko Paunović” postoji već četiri godine. Učešćem u ovoj sekciji  mladi muzičari  imaju priliku da upoznaju tradicionalne instrumente ovog podneblja.

Repertoar Kulturno-umetničkog društva “Stanko Paunović” NIS Rafinerije nafte Pančevo svojom muzikom obogaćuje i sekcija tambure. Tokom četiri godine postojanja kroz ovu sekciju prošao je veliki broj dece. Trenutno je pohađa dvadesetoro mladih muzičara i svaki od njih ima lične razloge za odabir određenog instrumenta.

Članovi sekcije često nastupaju u Pančevu  i drugim gradovima Srbije, ali i na televiziji. Prema rečima nastavnice Aleksandre Jović, repertoar koji mladi muzičari sviraju zavisi od koncerta za koji se pripremaju.

U vreme digitalizacije, kada deca mnogo vremena provode igrajući igrice na telefonu ili računaru, bavljenje muzikom je veoma značajno, istakla je Aleksandra Jović.

Related posts

MILOŠ VUČEVIĆ: Mislimo na naše najugroženije Novosađane, zato će od danas moći da podignu 5.000 dinara od grada

Zorana Stekovic

Predsednik Vučić čestitao Nobelovcu Handkeu

Aleksandra Miloševska

Analitičari o Đilasovom planu

Nikoleta Dragaš

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija