22. oktobra 2021.
Radio televizija Pančevo
Kultura Vesti

Ljubav i duhovnost u pesmama Violete Pačevski

Pesnikinja Violeta Pačevski dobitnica je brojnih nagrada i priznanja za svoje stvaralaštvo. Autor je  zbirke pesama „Suština vremena“ i „U olupini Titanika“.

U stvaralašvu pesnikinje Violete Pačevski najzastupljenije su ljubavne i duhovne teme, ali prema njenim rečima, često se u  stihovima ove dve teme međusobno upotpunjuju. Inspiraciju za svoje pesme ona pronalazi u svakodnevnim događajima koji joj izazivaju, kako dobre, tako i loše emocije. Ona je do sada izdala dve zbirke poezije.

Za svoju prvu pesničku knjigu „Suština vremena“ pesnikinja je dobila nagradu „Živko Stojanovski“. Knjiga je doživela veliku popularnost, te je ubrzo po objavljivanju rasprodata i doživela je i drugo izdanje. Kako pesnikinja kaže, od velikog su značaja recenzije poznatih književnika.

Violeta Pačevski rođena je u Beogradu. Završila je Arhitektonsku školu. Živi i radi u Pančevu. Osim poezije piše i prozu. Objavljivala je u mnogim časopisima i listovima. Pesme su joj prevođene na više jezika. Za naredan period najavljuje treću zbirku pesama, za koju je, kako sama kaže, potrebno vreme.

 

Related posts

Novosadski “Oktobarfest” do 24. oktobra

Branislava Grčić

Vučić: Kina želi samostalnu i jaku Srbiju

Jasmina Petkovic

DEBAKL PROTESTA! Lideri Saveza za Srbiju prete sa bine: Vučiću, zažalićeš ako ne daš ostavku!

Mica Milakov

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija