21. septembra 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Vesti

Vučić u Gornjem Milanovcu o rekonstrukciji škole, korona virusu i migrantima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas adaptiranu i renoviranu zgradu Osnovne škole “Momčilo Nastasijevi攀œ u Gornjem Milanovcu, u čiju je rekonstrukciju uloženo 248 miliona dinara.

– Uveren sam u sigurnu budućnost za Gornji Milanovac. Hoću da se vama zahvalim što ste verovali u državu. Imaćemo i nove migrantske krize i viruse i borbu za Kosovo i Metohiju. Ali uz vaše poverenje odolećemo svim pritiscima – rekao je Vučić okupljenim građanima.

Predsednik je najavio da će se graditi brza saobraćajnica koja će spojiti centar Gornjeg Milanovca sa autoputem “Miloš Veliki”, kako bi građani imali bolju saobaćajnu vezu do autoputa.

Vučić je najavio da će se uraditi i kanalizacija u Takovu i Rudniku, ali i u Pranjanima i drugim mestima, koje će dobiti bolju infrastrukturu.

“Uradićemo još dve škole u Gornjem Milanovcu na isti način kao što smo uradili ovu školu”, rekao je Vučić i podsetio da će država realizovati program razvoja Srbija 2025.

– Kroz projekat Srbija 2025. biće još bolje. Rast Srbije u januaru mesecu je najviši – 6,5 odsto. Da nam nije ovog kineskog korona virusa bilo bi lakše. Hvala vam na poverenju i podršci koju ste nam dali – zaključio je Vučić i dodao da je to bio najveći rast u Evropi.

On je objasnio i da će brojke sada da padaju zbog korona virusa i da su berze u padu. Vučić je podsetio da i da lje korona virus ne postoji u našoj zemlji.

– U Srbiji je u januaru zabeleženo 245 dece više nego u istom mesecu prošle godine, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i izrazio očekivanje da će broj dece u našoj zemlji nastaviti da raste.

– Mali je to period da bi izvodili pravilnosti ali se nadmao se da će se taj broj postepeno pomerati na bolje kao što je bilo bolje u 2019. u odnosu na 2018. godinu po pitanju broja dece – rekao je Vučić novinarima da u renoviranoj Osnovnoj školi “Momčilo Nastasijević” u Gornjem Milanovcu

Kaže da je država uložila u školu gotovo 2,5 miliona evra i da sada deca imaju neuporedivo bolje uslove.

Vučić je dodao da u toj školi ima 565 đaka i da ima nešto više predškolaca nego pre tri ili četiri godine, kao i da očekuje da tu bude još više prvaka.

“Nama je posao da pružimo dobro obrozvanje deci i da roditelji vide budućnost i da ne napuštaju zemlju, a one što su otišli da vratimo u zemlju”.

Related posts

Neverovatna priča iz pančevačke Bolnice

Nikoleta Dragaš

Hotel Mona Plaza otvoren u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Zorana Stekovic

Teška povreda Sikimića! Mnogo šansi, rezultat nerešen

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija