23. juna 2021.
Radio televizija Pančevo
Politika Srbija Vesti

Vučić i Džonson: Inicijativa za primenu četiri slobode

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa premijerom Ujedinjenog Kraljevstva Borisom Džonsonom.

U prijateljskom razgovoru, predsednik Vučić je premijera Džonsona pozvao da poseti Srbiju i ponovio da naša zemlja želi da sa Ujedinjenim Kraljevstvom uspostavi strateški važne odnose. On je izrazio nadu da je namera da se uspostave snažnije i bogatije srpsko-britanske veze obostrana. “Za Srbiju je važno jačanje političkog dijaloga sa Ujedinjenim Kraljevstvom, posebno u novim okolnostima, nastalim posle izlaska Vaše zemlje iz Evropske unije”, rekao je predsednik Vučić premijeru Džonsonu. Takođe je izrazio interes za jačanje ekonomske saradnje dveju zemalja, kao i saradnje u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu.

Predsednik Vučić je sa premijerom Džonsonom razgovarao o regionalnoj situaciji i ponovio opredeljenost Srbije da bude čvrst oslonac za miran i napredan Zapadni Balkan. S tim u vezi je britanskog premijera upoznao sa inicijativom za primenu četiri slobode – kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala – na Zapadnom Balkanu.

Dvojica sagovornika su, takođe, razgovarali o mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

Related posts

Pobeda Srbije u drugom kolu ATP kupa!

Jelena Obradović

Potvrđeno pisanje RTV Pančevo: Penzioneri ubuduće besplatno će koristiti gradski prevoz

Zorana Stekovic

Zelenović zbog sopstvenog interesa ugrozio zdravlje šapčana: Virus bukti dok on određuje kako njemu odgovara

Branislava Grčić

Ostavite komentar

Ovaj sajt koristi kolačiće da bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Za detalje pogledajte uslove korišćenja. Prihvatam Više informacija